Arama sonuçları

60 yıldır ders aletleri üretiyorlar

60 yıldır ders aletleri üretiyorlar

Ders Aletleri Yapım Merkezi 60 yıldır okul öncesinden üniversiteye kadar her derecede okulun ders araç gereç ve donatımının Ar-Ge ve üretim faaliyetini yürütüyor.

Millî Eğitim Bakanlığı Ders Aletleri Yapım Merkezi (DAYM) 6 Mayıs 1961'de kurulduğu günden bu yana her derecede okulun ders araç gereç ve donatım ihtiyacını karşılamaya devam ediyor. Merkez aynı zamanda tüm bu üretimler için gerekli Ar-Ge faaliyetlerini de yürütüyor.

Görme engelli öğrencilerin kitaplarının yazım, baskı ve dağıtım işini de gerçekleştiren DAYM, son yıllarda e-Sınav Salonları, Özel Çocuklara Özel Materyaller, Tasarım Beceri Atölyeleri gibi birçok projeye üretim desteğinin yanı sıra Türkiye genelinde meslek liselerine de katkıda bulunarak faaliyet alanını genişletmeye devam ediyor. 

"MİLLÎ EĞİTİM YERLİ ÜRETİM"

Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, twitter da Milli Eğitim Yerli Üretim başlığıyla yaptığı paylaşımda şöyle dedi: "Hepimizin geçtiği okul sıralarından kara tahtaya imzası vardır Ders Aletleri Yapım Merkezimizin... Tasarım Beceri Atölyeleri’mizden, Braille alfabeli kitaplarımıza eğitimde hep daha iyisi için üreten merkezimiz 60 yaşında. Üretimde nice yıllara.”

08-05-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş