Arama sonuçları

8 milyonluk harcama ‘makul seçimi’ öğretmek için

8 milyonluk harcama ‘makul seçimi’ öğretmek için

8 milyonluk harcama ‘makul seçimi’ öğretmek için. BirGün'de yer alan Mustafa Mert Bildircin'in haberine göre, MEB Strateji Geliştirme Başkanlığı, AKP’li Selçuklu Belediyesi’nin 2012 yılında başlattığı ve sekiz yılda 8 milyon TL harcadığı, “Değerler Eğitimi” projesini, “Öğrencilerin makul seçimler yapabilmelerine imkan sağlamak için yapılıyor” diye savundu.

Konya Selçuklu Belediyesi’nin 2012 yılında, “Öğrencileri ahlaki kararlar ve davranışlar sergilemelerine yardımcı olacak değerler ile donatmak” gerekçesiyle başlattığı Değerler Eğitimi Projesi kapsamında bugüne kadar 8,2 milyon TL harcandı. Pedagojik açıdan uygun olmayan görseller içeren kitapların öğrencilere dağıtıldığı proje için 2017 yılında 844 bin TL harcanırken 2018 ve 2019 yıllarındaki toplam harcama 3,4 milyon TL’ye ulaştı.

CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, BirGün’ün kamuoyunun gündemine getirdiği yüksek maliyetli projeyi TBMM gündemine taşıdı. Proje kapsamında kurulan SEDEP Koordinatörlüğü’nün kuruluş amacını Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’a soran CHP’li Tanrıkulu, Bakan Selçuk’un, “Projede 11 Mart 2020 itibarıyla kaç kişi görev yapmaktadır?” sorusunu yanıtlamasını istedi.

TÜM İDARECİ VE ÖĞRETMENLER

Bakan Selçuk, Tanrıkulu’nun sorularına, MEB Strateji Geliştirme Başkanlığı’nın verileri ile yanıt verdi. Necmettin Erbakan Üniversitesi ile Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün projenin paydaşı olduğu ancak projenin finansmanının Selçuklu Belediyesi’nce karşılandığı belirtildi. Projenin yürütülmesinde üniversite personelinin yanı sıra ilçe milli eğitim müdürlüğü bünyesinde görevli tüm idareci ve öğretmenlerin de 'gönüllü' görev yaptığı bildirildi.

Başkanlıktan projeye ilişkin yapılan açıklamada, AKP’li belediyenin değerler eğitimi projesiyle öğrencilerin sorumluluklarını taşıyabilecekleri, makul seçimler yapabilmelerine imkan sağlayacak becerilerle donatılmalarının amaçlandığı kaydedildi.

29-05-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş