Arama sonuçları

8 yaşındaki Meriç piyanoyla adını dünyaya duyuruyor

8 yaşındaki Meriç piyanoyla adını dünyaya duyuruyor

Gaziantep'te müzik öğretmeninin tavsiyesi üzerine piyanoyla tanışan 8 yaşındaki Meriç Demircioğlu, 1,5 yılda Rusya, İspanya ve ABD'de düzenlenen yarışmalarda dünyaya adını duyurdu.

Udi olan babası sayesinde müzikle her zaman iç içe olan Meriç Demircioğlu, 1,5 yıl önce müzik öğretmeninin önerisiyle piyano başına geçti.

Rus müzisyen Renata Popovych Çavdar'dan eğitimler almaya başlayan çocuk, bu sürede İspanya'daki "Stars at Tenerife" yarışmasında birincilik aldı. Rusya'daki "International Art Competition," ABD'deki "South Florida International Piano Competition" ve yine Rusya'daki "Savshinsky International Music Competition" yarışmalarında ikincilik elde etti.

Macaristan'da bu yıl üçüncüsü düzenlenecek "Wiener Klassıker Music Competition" ve Almanya'daki "Baden Württemberg" yarışmalarına katılmaya hazırlanan Demircioğlu, ileride büyük bir piyanist olmanın hayalini kuruyor.

"BÜYÜK BİR PİYANİST OLMAK İSTİYORUM"

Meriç Demircioğlu, yaklaşık 1,5 yıldır piyanoyla ilgilendiğini ancak babasının müzisyen olması nedeniyle müzikle doğduğundan itibaren iç içe olduğunu anlattı.

Demircioğlu, ''İlk piyanoya başladığımda ayaklarım yere bile değmiyordu. Ama şimdi piyano konuşmanın farklı bir dili gibi. İleride de büyük bir piyanist olmak istiyorum."

“DERECE ALDIKÇA GELİŞİMİ DE DAHA FAZLA HIZ KAZANIYOR”

Anne Tuğba Demircioğlu da aile olarak çok mutlu ve gururlu olduklarını dile getirdi.

Piyano eğitmeni Renata Popovych Çavdar ise eğitim sürecinde ilk zamanlarda zorlu günlerin yaşandığını ancak Meriç'in pes etmeyerek yoluna devam ettiğini ifade etti.

Meriç'in çok hızlı gelişim gösterdiğini ve kendisini geliştirdiğini aktaran Çavdar, şöyle konuştu:

"Eğitimlere başladıktan kısa süre sonra gelişimi görünce hemen yarışmalara başlayalım istedik. Katıldığı neredeyse tüm yarışmalarda dereceler elde etti. Ben inanıyorum Meriç'in gelecekte sanat hayatında çok büyük bir yolu olacak. Bu şekilde disiplinli ve ciddi şekilde çalışmalarına devam ettiği sürece onu çok özel bir yerde görebiliriz. Zaten Meriç yarışmalardan derece aldıkça gelişimi de daha fazla hız kazanıyor."

12-03-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş