Arama sonuçları

80 bin ücretli öğretmen yerine ‘memur öğretmenleri’ görevlendirin

80 bin ücretli öğretmen yerine ‘memur öğretmenleri’ görevlendirin

80 bin ücretli öğretmen yerine ‘memur öğretmenleri’ görevlendirin. Kamu kurumlarında memur olarak çalışıyorlar ama öğretmenlik formasyonuna sahipler. İstekleri ise kurumlar içi geçiş hakkı verilerek, öğretmenlik yolunun açılması.

2019-2020 öğretim yılı başlıyor. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, katıldığı bir programda 80 bin ücretli öğretmen çalıştığını duyurdu. İşte her öğretim yılında olduğu gibi memur öğretmenler de Bakan Selçuk’a seslenerek, ücretli öğretmenler yerine kendilerinin çalışması gerektiğini söylüyor.

80 BİN ÜCRETLİ ÖĞRETMEN YERİNE 'MEMUR ÖĞRETMENLERİ' GÖREVLENDİRİN

Memur öğretmenler olarak örgütlenen ve formasyon eğitimlerini tamamlamış kamu çalışanları

31 Ağustos 2012'de yapılan MEB Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği değişikliği ile mağdur olduklarını belirterek, şöyle diyor:

“Bu yönetmelik değişikliği ile 7 yılı aşkın süredir kurumlar arası geçiş yapılmıyor. Oysa isteyenlerin kadroları çalıştıkları il-ilçelerde MEB devlet okullarına öğretmen unvanıyla aktarılabilir. Bunun yerine ilgili ders bazında çoğunun bir eğitimi-öğrenimi olmayan ama ders ücreti ile çalıştırılan ücretli öğretmenlerle açık giderilmeye çalışılıyor."

MEMUR ÖĞRETMENLER NE İSTİYOR?

Yeni öğretim yılının açılması nedeniyle “memur öğretmenler” şu açıklamayı yaptı:

“Akılcı düşünüldüğünde; dışarıdan verimsiz "ders ücretli mevsimlik çalışan" sistemine gerek duyulmadan devletimizin kendi mekanizmalarının işleyişi içinde, “Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın yeni kadro verememe sıkıntısı”, “Bütçe olanaklarının kısıtlılığı” gibi açıklamalar doğrultusunda yalnızca mevcut memur kadrolarındaki öğretmenlerle öğretmen açığı kapatılabilir. Bizlerin KPSS puanları var. Dışardan atamaya gerek olmadan, ücretli öğretmen çalıştırılmadan bizler öğretmenlik yapabiliriz. Bu şekilde öğretmen açığı kapanabilir. Bu çözüm devlet bütçesine de yük getirmez. “

 

UYGULAMANIN ÖRNEKLERİ VAR

Bu uygulamanın örnekleri var. İşte bunlardan bazıları:

-Memurluk yapan öğretmenlerle aynı statüdeki öğretmenlik ölçütlerine sahip şehit-gazi-malul yakınları, yönetmelikte kaldırılan ” kurumlar arası geçişle” KPSS’siz, ÖABT’siz hizmet sürelerine bağlı olarak Kasım 2016'da devlet öğretmenliğine kaydırılmıştır.

- 01.09.2016 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan 674 sayılı KHK ile devlet memuru da olmayan özel eğitim-öğretim kurumlarındaki 5000 öğretmen KPSS'siz ÖABT'siz devlet öğretmenliği kadrolarına Ekim 2016'da alınmıştır.

-"Kurumlararası Yeniden Atama” ile KPSS'siz önce öğretmenliğe atanmış sonra başka unvanda memurluğa KPSS'siz geçmiş ardından tekrar öğretmenliğe KPSS'siz dönmek isteyenler için atama dönemlerinde başvuru başlığı açık tutularak geçişler sağlanmıştır.

- Dilekçelere istinaden, KPSS ve ÖABT şartı olmadan “28 Şubat Mağduru” olarak memuriyetten MEB öğretmen kadrolarına tekrar geçiş sağlanmıştır.

- Engelliler için ÖABT’siz E-KPSS ile alım ve öğretmenliğe geçişler yapılmıştır.

- KPSS ile atanmadıkları halde üniversitelerin araştırma-öğretim görevlileri MEB öğretmen kadrolarına KPSS’siz ÖABT’siz kurumlar arası geçiş yapabilmiştir.

- KPSS’siz ve ÖABT’siz, milli sporcular MEB'e öğretmen olarak alınmıştır.

- 5000 ders ücretli mülakatla devlet öğretmenliğine alınmıştır.

- Yetiştirme yurtlarından memurluğa yerleştirilmişlerin KPSS’siz - ÖABT’siz, diplomaya dayalı öğretmenliğe (yönetmelikte kaldırıldığı belirtilen) geçişlerinin yapılması (gazi-malul yakınlarındakine benzer bir şekilde) durumu da ortadadır.

Tüm bu uygulamalar memur öğretmen olarak başka devlet kurumlarında çalışanlara da uygulanmalı.

 

 

 

08-09-2019


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş