Arama sonuçları

ABD'de tıp öğrencilerine erken mezuniyet

ABD'de tıp öğrencilerine erken mezuniyet

ABD'de tıp öğrencilerine erken mezuniyet. Koronavirüs salgınını en ağır yaşayan ülkelerden biri olan Amerika'da, tıp son sınıf öğrencilerine erken mezuniyet çağrısı yapıldı. Boston, Massachusetts ve New York'taki pek çok öğrenci koronavirüsle mücadele için hastanelerde etkin görev alabilecek.

Massachusetts Sağlık ve İnsan Hizmetleri Departmanı Sekreteri Marylou Sudders'in perşembe günü yaptığı basın açıklamasında, Kovid-19 ile daha etkin mücadele için, "Tüm tıp fakültelerinden 4. sınıf öğrencilerini erken mezun etmelerini istiyoruz" çağrısına fakülte dekanlarının tümü olumlu yanıt verdi.

ABD'DE TIP ÖĞRENCİLERİNE ERKEN MEZUNİYET

Boston, Harvard, Tufts ve Massachusetts Tıp Fakülteleri Sudders'ın çağrısına destek verirken, Boston Üniversitesi Tıp Fakültesi (BUSM) Dekanı Karen Antman mezuniyet töreninin 17 Nisan'a çekildiğini bildiren bir mektubu öğrencilerle paylaştı.

SANAL MEZUNİYET TÖRENİ DÜZENLENECEK

Sosyal medyada yer bulan BUSM Dekanı Antman'ın 4. sınıf tıp öğrencilerine yazdığı mektupta, ödevlerini tamamlayan tüm öğrencilerin mezuniyet için yeterli olduğunu düşündüklerini ve bunun için 17 Nisan 2020'de sanal mezuniyet töreni düzenleyeceklerini bildirdi.

Antman, salgın nedeninin etkili olduğunu açıkladığı mektubunda, şöyle dedi:

"Sizler yüzyılımızın tıbben en zorlu zamanlarından birinde mezun oluyorsunuz. Kısa süre içinde ülkemizin Kovid-19'a karşı verdiği mücadelenin bir parçası olacaksınız. Yakın zamanda hastalarınızın iyileşmesi için oynayacağınız rol için şimdiden gurur duyuyoruz."

Massachusetts eyaletinde son güncellemeye göre, Kovid-19 kaynaklı 15 ölüm ve 1838 teyitli vaka bulunurken, henüz test yapılan vatandaş sayısı 20 binin altında.

ÖĞRENCİLER GÖNÜLLÜ OLDU

Uygulamaya destek veren üniversitelerden New York Üniversitesi dekan vekili Dr. Steven Abramson da, üniversitelerin bu kararı sağlık personeli eksikliği yüzünden verdiğini belirtti. Abramson, pek çok son sınıf öğrencisinin de gönüllü olarak bu teklifi üniversite yönetimine kendilerinin getirdiklerini söyledi.

Petek SAMATYALI

pervinkaplancom editörü

28-03-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş