Arama sonuçları

AB'den, çocuk istismarını önlemek için şirketlere 'zorunlu raporlama' teklifi

AB'den, çocuk istismarını önlemek için şirketlere 'zorunlu raporlama' teklifi

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu, internet üzerinden yapılan çocuk istismarını engellemek için şirketlerin ilgili materyalleri taramasını, tespit etmesini ve kolluk kuvvetlerine bildirmesini zorunlu hale getiren bir teklif hazırladı.

85 MİLYON ÇOCUK İSTİSMARI

AB Komisyonu'ndan yapılan yazılı açıklamada, yalnızca 2021'de dünya çapında 85 milyon çocuk cinsel istismarının bildirildiği, bunun bir önceki yıla göre Kovid-19 salgınının etkisiyle yüzde 64'lük artışa denk geldiği belirtildi.

Şirketler tarafından gönüllü tespit ve raporlamaya dayalı mevcut sistemin yetersiz olduğunun vurgulandığı açıklamada, bağımsız bir AB Çocuk Cinsel İstismarı Merkezi kurulacağı, bunun internet hizmet sağlayıcılarından gelen raporları analiz ederek Europol de dahil olmak üzere, kolluk kuvvetlerine ileteceği duyuruldu.

Açıklamada, AB Komisyonu Başkan Yardımcısı Margaritis Schinas'ın "Ne yazık ki Avrupa çocuk cinsel istismarı materyallerinin çoğunun küresel merkezi. Önerdiğimiz kurallar, hizmet sağlayıcılarının yasa dışı çocuk cinsel istismarı içeriğini tespit etmesi ve kaldırması için açık, hedefe yönelik ve orantılı yükümlülükler belirliyor" ifadelerine yer verildi.

Teknoloji şirketlerinin kullanıcıları gözetlemesine olanak sağlamasına yol açacağı gerekçesiyle eleştirilerin odağındaki teklif, bundan sonraki süreçte Avrupa Parlamentosu ve AB Konseyinde görüşülecek.

11-05-2022


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş