Arama sonuçları

AB'den her yıl 2 bin 400 eğitim ve gençlik projelesi hibe alıyor

AB'den her yıl 2 bin 400 eğitim ve gençlik projelesi hibe alıyor

Türkiye Ulusal Ajansı Başkanı İlker Astarcı, Aksaray Valiliği himayesinde düzenlenen Avrupa Birliği (AB) Erasmus+ Hibe Programları ve Projeleri bilgilendirme toplantısına katıldı.

Aksaray Kültür Merkezi'nde düzenlenen programda konuşan Astarcı, 2021-2027 döneminde Türkiye'nin de yer aldığı AB Erasmus+ Programı içerisindeki 33 ülke için kullandırılacak toplam kaynağın 28,4 milyar avro olduğunu söyledi.

"2 BİN 400 PROJE HİBE DESTEĞİNDEN YARARLANIYOR"

2004 yılında kurulan Türkiye Ulusal Ajansı'nın AB hibe programlarına çok ciddi kaynak sağladığını aktaran Astarcı, şunları kaydetti:

"Türkiye'nin de içerisinde yer aldığı toplam 33 ülkenin hazırlanan projeler için hibe desteği aldı. Türkiye olarak her yıl 12 bin eğitim ve gençlik projeleri alıyoruz. Yapılan değerlendirmelerin ardından 2 bin 400 proje hibe desteklerinden yararlanıyor. Bu nedenle kaliteli projelerin hazırlanması büyük önem arz ediyor. Yeni dönemde akreditasyon uygulamasına geçiliyor. 2027 yılına kadar hibe programlarından yararlanmalarını sağlamak üzere 81 İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nü akredite ettik. Proje yazımında her türlü eğitim desteği vermeye hazırız."

 

15-09-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş