Arama sonuçları

AB’den milyon euro’luk hibe şansı

AB’den milyon euro’luk hibe şansı

Eğitim, sağlık, çevre, ulaşım, sosyal yaşam gibi alanlardaki projeler, AB fonlarıyla hayata geçiriliyor. Proje başına 2 milyon euro’yu bulan hibeler için başvurular başladı.

Milliyet Gazetesi'nden Mine Özdemir Güneli'nin haberine göre, Avrupa Birliği (AB) fonlarıyla yürütülen hibe programlarıyla sağlık, eğitim, çevre, ulaşım, sosyal yaşam gibi alanlarda projeleri olanlar, milyon euro’luk destekler alabiliyor. Güncel hibe programlarına Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Başkanlığı’nın resmi sitesinden ulaşılabiliyor. Başvuruları devam eden programlardan bazılarını ve destek miktarlarını derledik:

HORIZON2020 Forestvalue 2021 Yılı Çağrısı: Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu’nun (TÜBİTAK), başvuruları aldığı programda, ormanların ve orman kaynaklarının toplum yararına mümkün olan en iyi şekilde kullanılmasını teşvik etmek için bilgi üretecek projelerin desteklenmesi amaçlanıyor. 11 milyon euro bütçeli programda proje başına 200 bin euro veriliyor. Başvurular 13 Nisan’a kadar kabul ediliyor.

Teşvik Ödülü - Benzersiz Tren: Avrupa ağını kapsayan tüm demiryolu işletmelerinden, ticari yük trenlerinin izlenmesini sağlayacak yenilikçi bir çözüm geliştirmenin amaçlandığı yarışmaya, herhangi bir tüzel kişilik veya bir AB üye devletinde ya da UFUK2020 programıyla ilişkili bir ülkede yerleşik tüzel kişilik grubu katılabiliyor. 500 bin euro bütçe ayrılan yarışmanın kazanına 400 bin euro, ikinciye 100 bin euro ödül verilecek. Başvurular 21 Eylül’e kadar devam ediyor.

AB COSME Programı ELIT Projesi İkinci Teklif Çağrısı: Avrupa’da gelecek vadeden sektörlerden tekstil, deri, giyim ve ayakkabı alanlarında faaliyet gösteren KOBİ’ler ile teknoloji sağlayıcıları arasında Avrupa çapında ortaklıklar yaratmayı hedefleyen ELIT Projesi’nin ikinci teklif çağrısı 14 Nisan’a kadar devam ediyor. 1 KOBİ ve inovasyon merkezleri, üniversiteler, araştırma merkezleri, start-uplar gibi 1 teknoloji sağlayıcısı arasında kurulan ortaklıklar çağrıya katılabiliyor. 10-12 projenin fonlanacağı bu programda proje başına 70 bin euro hibe verilecek.

Sivil Düşün Destekleri: Türkiye’deki sivil toplum örgütleri, üniversitelerin sivil toplum birimleri, sendika, kent konseyi ve meslek örgütlerinin katılımına açık olan bu destekle, sivil toplum çalışmalarında iş birliği, demokrasi kültürünü teşvik ederek politika ve karar alma süreçlerine aktif katılım amaçlanıyor. 31 Ocak 2022’ye kadar açık olan bu destekle proje başına 5 bin euro veriliyor.

UFUK AVRUPA PROGRAMI

Ufuk Avrupa Programı, TÜBİTAK’ın koordinatörlüğünde yürütülüyor. UFUK Avrupa Araştırma Konseyi Konsolidatör Hibeleri’ne başvurular, 20 Nisan’a kadar devam ediyor. Araştırmacıları, kariyer aşamasında desteklemek üzere tasarlanan programın bütçesi 633 milyon euro, proje başına ise 2 milyon euro hibe veriliyor. Program, doktora eğitiminin tamamlanmasından bu yana 7-12 yıllık deneyime sahip araştırmacıların katılımına açık. Ufuk Avrupa Programı’nda her biri bütçeleri 800 bin euro olan EIT Vatandaş Katılımı, Kentsel Alan; 7.7 milyon euro olan Yenilik Programı; 1.9 milyon euro olan Bölgesel Yenilik; 2.1 milyon euro olan Girişimcilik; 2.4 milyon euro olan Akademi için çağrılar 18 Mayıs’a kadar devam ediyor. Diğer programlar şöyle:

- 1.8 milyon euro bütçeli Avrupa Yenilikçi Başkent Ödülleri: 15 Temmuz.

- Her biri 496 milyon 760 bin euro bütçeli Ekonomik İyileşme İçin Yeşil Mutabakat Yenilikleri ile Stratejik Dijital ve Sağlık Teknolojileri: 9 Haziran.

- 168 milyon euro bütçeli Avrupa Yenilik Konseyi Kılavuz Çağrısı: 19 Mayıs.

- 592 milyon 500 bin euro bütçeli Avrupa Yenilik Konseyi Hızlandırıcı Çağrısı: 9 Haziran.

07-04-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş