Arama sonuçları

Acıbadem’de cemaat yurduna tepki

Acıbadem’de cemaat yurduna tepki

İstanbul Üsküdar Acıbadem Mahallesi'nde yaşayan yurttaşlar, mahallede açılacak cemaat yurdunu protesto etti, yeni intihar, istismar ya da yurt yangını vakası istemediklerini dile getirdi.

BirGün'de yer alan habere göre, yurttaşlar, İstanbul Üsküdar’daki Acıbadem Mahallesi’nde açılacak cemaat yurdunu protesto etti. Acıbadem Barış Sokak’taki 10 daireli binanın, bir cemaate verildiğini açıklayan mahalleliler, “Ne yeni bir Enes Kara intihar vakasına ne yeni bir Aladağ yurt yangını vakasına ne de yeni bir Ensar Vakfı istismarına tahammülümüz yok” dedi.

Acıbademliler, mahallelerinde açılacak cemaat yurdunu protesto etmek için bir araya geldi. “Daha Enes Kara’nın kırkı çıkmadı. Yeni bir cemaat yurdu açılmasına yetkililer nasıl izin veriyor, biz anlamakta gerçekten zorlanıyoruz” diyen bir mahalle sakini, şöyle konuştu: “Bu bina uzunca zamandır boştu. Bina boşaltırken öğrendik ki buranın bir yurda verildiğini. Biz mahallemizde yaşayan yurttaşlar olarak, bugüne kadar bu cemaatlerde yaşanan ölümler, intiharlar, tacizler, baskılar, şiddetlerin basına yansımasıyla toplum vicdanında ve bizlerin de vicdanında derin yaralar açmasıyla birlikte mahallemizde de sokağımızda da bir cemaat tarikat yurdu istemiyoruz. Bu konuyla ilgili de aynı zamanda bu binanın bir öğrenci yurdu olma özelliği teknik şartlar açısından uygun olmadığını da öğrendik. Yurduna sahip çıkan, laikliği savunan yurttaşlar olarak, yurt binalarının, yurt hizmetlerinin cemaatler ve tarikatlar tarafından verilmesini şiddetle kınıyoruz.”

Acıbadem sakinleri adına yapılan açıklamada ise şunlar kaydedildi: “Öğrencilerimizin barınma sorunu cemaatler, tarikatlar yerine kamu tarafından çözümlenmelidir. Yönetenler tarafından yıllardır yeterli yurt yapılmayarak öğrenci yurtları açılması, işletilmesi bilinçli bir biçimde tarikatlara ve cemaatlere terk edilmiştir.”

15-02-2022


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş