Arama sonuçları

Aday öğretmene yöreye göre eğitim

Aday öğretmene yöreye göre eğitim

Millî Eğitim Bakanı Nabi Avcı,  Gaziantep’te düzenlenen 10. Uluslararası Robot Yarışması´nın ardından bir TV kanalının gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Avcı, aday öğretmenlerin oryantasyon sürecine de değindi.

İşte Bakan Avcı’nın açıklamaları:

HAZIRLIKSIZ GİDİYORLARDI: Daha önce genellikle ağustos aylarında atama yapıyorduk, ağustos ayında atanan yeni öğretmenlerimiz 15 Eylül’de okullar açılırken hemen sınıflara giriyorlardı. Dolayısıyla, bir ön hazırlık, bir oryantasyon olmaksızın sınıflara giriyorlardı. Yeni atanan öğretmenlerimiz belki gittikleri ili, ilçeyi, hatta köyü ilk defa görüyorlardı, dolayısıyla bir alışma süresi de gerekiyordu; işte bunu düşünerek biz bu yıldan itibaren atamayı şubat ayında yaparak 30 bin öğretmen adayımızı atadık, ama hemen göreve başlatmadık. Bu öğretmenlerimizi, istedikleri ilde, mart başından itibaren oryantasyon eğitimine aldık.
 GÖZLEMCİ OLARAK DERSE GİRİYORLAR: 30 bin aday öğretmene 30 bin danışman atadık. Bu danışman öğretmenlerimiz, meslekte en az 10 yılını tamamlamış kıdemli öğretmenlerimiz arasından gönüllülük esasıyla seçildiler. Şimdi bu program devam ediyor, bu öğretmenlerimiz danışman öğretmenlerimizin nezaretinde haftanın 3 günü okullarda gözlemci olarak sınıflara giriyorlar, yani kendileri ders anlatmak üzere değil, yine başka tecrübeli öğretmenlerin derslerini izlemek üzere sınıflara giriyorlar.
 MEB’İN İŞLEYİŞİNİ DE ÖĞRENİYORLAR: Aday öğretmenler, adaylık sürecinde, kendi branşlarıyla ilgili derslerin yanı sıra, farklı branşlardaki kıdemli öğretmenlerin derslerine nasıl hazırlandıklarını gözlemliyorlar. Ayrıca haftada 2 gün de Millî Eğitim Bakanlığının işleyişine ilişkin il, ilçe, şube ve okul müdürlerimizin yanında, maarif müfettişlerimizin yanında, gözlemci olarak bu eğitimlerini sürdürüyorlar. Onlar 2016-2017 ders yılı başında Eylül ayında artık bütün bu eğitimlerden de geçmiş olarak sınıflara girecekler.
 YÖREYE GÖRE EĞİTİM: Program ikinci sömestrin sonuna kadar devam edecek, öğretmenler temmuz ayından itibaren rutin olarak devam eden meslek içi eğitimlere de katılacak. Öğretmenlerimiz, görev yapacakları yörelerin folkloruyla ilgili, yerel kültürüyle ilgili, eğer farklı bir dil konuşuluyorsa, girecekleri sınıflarda ana dili farklı olan çocuklarımız varsa, o farklı dillerde de en azından temel iletişim becerilerini kazanacakları bir eğitimden geçecekler.

330 BİN SURİYELİ ÇOCUĞA EĞİTİM
Suriyeli mülteciler konusuna da değinen Bakan Avcı, Türkiye’ye sığınan yaklaşık 3 milyon Suriyeli mülteci içerisinde eğitim çağında 995 bin çocuğun bulunduğunu, bunlardan da 330 bin çocuğun eğitime erişimlerinin sağlandığını söyledi. Sadece bizim okullarımızda ve hastanelerimizde verdiğimiz hizmet 10 milyarlarca dolarlık bir hizmettir. Sivil toplum kuruluşlarının, vatandaşın yaptıklarını saymıyorum” dedi.

12-05-2016


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş