Arama sonuçları

Ek yerleştirme kılavuzunu dikkatle inceleyin

Ek yerleştirme kılavuzunu dikkatle inceleyin

Ek yerleştirme kılavuzunu dikkatle inceleyin. Yeditepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölüm Başkanı Doç. Dr. Yelkin Diker Coşkun, Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nda (YKS) yerleşemeyen adaylara ek yerleştirme kılavuzunu dikkatle incelemelerini önerdi.  Çoşkun, "Programlar, üniversite özellikleri, başarı sıralamaları, doluluk oranları değerlendirilerek tercih listesi hazırlanmalı" dedi.

EK YERLEŞTİRME KILAVUZUNU DİKKATLE İNCELEYİN

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nin (ÖSYM) YKS ek yerleştirme kılavuzunu yayımlandığını anımsatan Coşkun, adayların 23 Eylül'e kadar tercih yapabileceğini dile getirdi.

Coşkun, adayların 2020 yılı ek yerleştirme sürecini dikkatle değerlendirmesinin önemli olduğunun altını çizerek, şöyle devam etti:

"Mesleklerin de bir dönüşüm içerisinde olduğu unutulmamalı, ilgi duyulan meslek alanlarına ait programlar, verilen eğitimin özellikleri, ders programı, akademik kadro, üniversite olanakları ile birlikte değerlendirilmeli. Üniversite adayları ek yerleştirmede 24 tercih hakkı olduğu için en çok istedikleri, kendilerini geliştirebileceklerine en çok inandıkları programlardan başlayarak tercih sıralamalarını doğru şekilde yapmalılar."

19-09-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş