Arama sonuçları

‘Adrese teslim’ kadro: Harita bölümüne orman mühendisi aranıyor

‘Adrese teslim’ kadro: Harita bölümüne orman mühendisi aranıyor

Trabzon Meslek Yüksek Okulu Mimarlık ve Şehir Planlama bölümünün Harita ve Kadastro Anabilim Dalı’na, öğretim görevlisi alımı için ‘adrese teslim’ ilan açıldığı öne sürüldü. İlanda, Harita ve Kadastro anabilim dalına, “orman mühendisliği sivilkültür alanında doktora yapmış” öğretim görevlisi alınacak olması dikkat çekti. Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Trabzon Şube Başkanı Adem Abdioğlu, (HKMO), kadro ilanına “hukuka ve bilimselliğe aykırı” diye tepki gösterdi.

Cumhuriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, Yükseköğretim Kurulu’nun (YÖK) kişiye özel ilanlara ilişkin cezai yaptırım uyarısına karşın üniversiteler, belirli bir adayı işaret eden kadro şartları belirlemeye devam ediyor.

YİNE ADRESE TESLİM KADRO

Karadeniz Teknik Üniversitesi, 27 akademisyen almak için ilan verdi. 17 Mayıs 2021 tarihli resmi gazetede yayınlanan ilanda yer alan bir kadro tepki çekti. İlanda Harita ve Kadastro Anabilim Dalı’na alınacak kriterler şöyle sıralandı: “Orman mühendisliği sivilkültür alanında doktora yapmış olmak. Bitki fizyolojisi ve kuraklık konusunda çalışmalara olmak.”

HKMO'DAN TEPKİ

Kadro ilanına tepki gösteren HKMO Trabzon Şubesi şu açıklamayı yaptı: “Meslek alanımızla ilgili olmayan başvuru kriterinin sehven yazıldığını ümit ederek meslek alanımıza yapılan ihlalden en kısa zamanda dönülmesini talep ederiz. Yanlıştan dönülmemesi halinde hukuksal zeminde mücadele edeceğiz.”

HKMO Trabzon Şube Başkanı Adem Abdioğlu, şöyle konuştu: “Yasal mevzuata göre herhangi bir dersin özel bilgi ve uzmanlık isteyen konuları bakımından öğretim görevlilerinin görevlendirilebileceği düzenlenmişken, bu öğretim görevlilerinin özel bilgi ve uzmanlık isteyen konular yönünden uzman olmaları, bu alanlarda kendi eserleri ve çalışmaları ile tanınmış olmaları şartı aranmıştır. Harita ve Kadastro Programı kapsamında görevlendirilen öğretim görevlisinin uzmanlığı olmayan bir alanda  dersleri verecek olması, açıkça hukuka ve bilimselliğe aykırıdır. Harita ve kadastro formasyonu derslerinin uzmanlık alanı dışında formasyonu uygun olmayan öğretim görevlileri tarafından verilmesi meslek alanlarımıza işgal olarak değerlendirilip bu konudaki uygulamadan geri dönülmemesi halinde anayasal bir kuruluş olan meslek odamızca gerekli yasal yollara başvurulacaktır.”

20-05-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş