Arama sonuçları

Ağaoğlu’dan gençlere tavsiye: Hemen pes etmeyin

Ağaoğlu’dan gençlere tavsiye: Hemen pes etmeyin

Kabataş Erkek Lisesi'nde "eğitime katkı verenler" için düzenlenen törendeyiz. Kabataş Erkek Lisesi Eğitim Vakfı'nın katkılarından dolayı "teşekkür plaketi" verdiklerinden biri de gündeme genel olarak "aşk hayatı" ve "inşaat projeleriyle" gelen okulun eski öğrencilerinden ve aynı zamanda vakıf mütevelli heyeti arasında yer alan Ağaoğlu ޞirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu'ydu.

Ödül töreninden önce sohbet ettiğimiz Ağaoğlu okula ne kadar bağış yaptığını açıklamak istemedi, ama "altından" portresi yapılanlar arasında yer aldığı için bu bağışın 1.5 milyon TL'nin üzerinde olduğu anlaşılıyor.

LİSEYİ BIRAKTIM AMA

Ağaoğlu 70'li yıllarda yatılı öğrencisi olduğu Kabataş Erkek Lisesi'nden mezun olamamış. Eğitim durumunu "lise 2 terk" diye vurgulayan Ağaoğlu, liseyi bırakma nedeni de "Babam hastalandı, işlerin başına geçmek gerekti. Okulu bıraktığım için pişman olup olmadığımı soruyorlar. Okulu bitirseydim iyi olurdu ama zorunluluktan bıraktım, pişman da değilim. Hayatın içinde oldum" diyor.

Ağaoğlu, "eğitim" ile ilgisini de "Ben bir eğitim gönüllüsüyüm. Eğitimle ilgili işlerde gündeme gelmiyorum ama 100'ün üzerinde okul yapıp, bakanlığa bağışladım. Eğitim çok önemli. Çünkü bir ülkenin iyi sermayesi ancak iyi bir eğitim almış gençlerle oluşur. Ancak eğitim sadece bir diplomadan da oluşmaz" diye konuşuyor.

Eğitimin ve başarının "sadece diploma" ile sınırlı olmayacağının altını çizen Ağaoğlu'na mezun olup iş yaşamına girecek gençlere tavsiyelerini ve nasıl girişimci olabileceklerini sorduk.

Bakın tavsiyeleri ne oldu:

İLK İHALEMİ ORTAOKULDA ALDIM: Ortaokuldaydım. Moran Koleji'nde. Spor kolu başkanıydım. Okul spor salonu yapmaya karar verdi. İhale açtı. Bu ihaleyi ben aldım. Arkadaşlar teneffüste bahçeye çıkarken ben inşaata mühendislerin başına gidiyordum. Bugün buna girişimcilik diyorlar.

GİRİŞžİMCİLİK DAHA KOLAY: Bugün girişimci olmak daha kolay. Benim şansım babamın ilkokuldan itibaren beni işin içine sokması oldu. O sayede çok erken yaşta işleri öğrendim. Bugün gençler için birçok kredi var. Üstelik geri ödemesiz. Girişimcilik ruhu olan gençler bunları kullanabilir.

SADECE DİPLOMA YETMEZ: Gençlere hep teorik bilgilerini sahada pratik etmeleri gerektiğini söylüyoruz. Staj yapmanız gerek. Biz şirkete hem zorunlu hem de gönüllü stajını yapmış gençleri alıyoruz.

İNޞAATTAKİ AMELE İMTİHAN YAPAR: Mühendis ve mimarları işe başladıklarında önce inşaatlardaki amele imtihandan geçirir. İşi biliyor mu diye denerler. Eğer onların imtihanından geçemezseniz hiç şansınız olmaz, sizi dinlemezler, parmaklarında oynatırlar. Önce kendinizi onlara kanıtlamalısınız.

KOLAY PES EDİYORLAR: Şžimdiki gençler hemen vazgeçiyorlar. Hayatta zorluklar hep çıkacak. Onlar bu engelleri devirmek yerine hemen pes edip, vazgeçiyorlar. Bir de sabırsızlar. Beklemek istemiyorlar. Hemen müdürün koltuğuna oturalım istiyorlar. Ama şu da bir gerçek ki; çok da yaratıcılar.

HAYAL KUR, RİSK AL: Hayal kurmayan, bu hayallerin peşinde koşmayan ve risk almayan girişimci olamaz.

31-01-2016


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş