Arama sonuçları

Ağbaba: Öğretmenler özgürce örgütlenmeli

Ağbaba: Öğretmenler özgürce örgütlenmeli

Ağbaba: Öğretmenler özgürce örgütlenmeli. CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Ağbaba, Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası'nı (Eğitim Sen) ziyaretinde gazetecilere açıklama yaptı. Açıklamada, Eğitim Sen Genel Başkanı Nejla Kurul'a, yaptıkları kongrenin sonuçlarının başarılı olması temennisinde bulundu. 

Ağbaba, İzmir'de, Malatya'da, Ankara'da, Ordu'da ve farklı illerde devlet memurlarının AK Parti'ye üye yapıldığını söyledi. Ağbaba, "Bu bir suç, bunun gereğinin yapılması lazım. Resmin parçalarından birisi bu. Sanal ve trol bir iktidarla karşı karşıyayız" diye konuştu. 

MEB, SANAL BAKANLIK OLDU

Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB), "sanal bakanlık" olduğunu iddia eden Ağbaba, şöyle devam etti:

"Milli Eğitim Bakanı, Türkiye'de belirli kesimlerin heyecanla karşıladığı bir bakandı. Ama şimdi o da sanal bir bakanlık yapmakta, sadece koltukta oturmakta, görüntüsü var. Bakanlığı aslında Ensar Vakfı, TÜRGEV, TÜGVA, İlim Yayma Cemiyeti gibi dernekler, vakıflar idare etmektedir. Demokrasiden söz eden iktidarın, nasıl bir iktidar olduğunun göstergelerinden birisi de eğitim emekçilerine yaptığı muamelededir. Eğitim emekçilerini maalesef bir taraftan tayinlerle sürdürmeye çalışıyor, bir taraftan öğretmenliğe ilk atandığınız gün bazı sendikalara üye yapmaya çalışıyor."

Ağbaba, salgın döneminde öğretmenlerin filyasyon ekibinde görevlendirildiğini dile getirerek, bu uygulamaya da derhal son verilmesini istedi. 

Ağbaba, şöyle dedi: "Biz, sendikaların, öğretmenlerimizin, bütün çalışanlarımızın özgürce örgütlenmelerinden yanayız. Sendika, kendi üyelerinin hakkını savunan bir kurumdur. Sendikaların partisi olmaz, partilerin de sendikası olmaz. Bu anlayışla bakmak lazım. Büyüyen sendikalara baktığımız zaman nasıl büyüdüklerini de görmek mümkün."

CHP olarak bütün öğretmenlerin ve memurların özgürce sendikal haklarını kullanmalarından yana olduklarını belirten Ağbaba, şunları kaydetti:

LAİK, DEMOKRATİK VE PARASIZ EĞİTİM

"Hem laik, hem parasız, hem demokratik eğitim mücadelesinde önemli katkıları olan Eğitim Sen'imizin genel kurulunun hayırlı olmasını diliyoruz. Bundan sonra umarım Türkiye daha aydınlığa çıkar. Bütün sonuçlara bakıldığı zaman eğitim çökmüş durumda ama bununla uğraşan kimse yok. Bununla uğraşmak dışında devletin Milli Eğitimini tarikatlara havale etmeye çalışan bir anlayışla karşı karşıyayız. Devlet aslında tarikatlar arasında paylaşılıyor."

Eğitim Sen Genel Başkanı Nejla Kurul da Türkiye'nin zor bir dönem yaşadığını, uzun süredir yaşanan sıkıntıların salgınla birlikte bir üst seviyeye yükseldiğini söyledi.

Kurul, şunları söyledi: "Adeta Türkiye'nin bir yönetilememe sorunu var. İlk aylarda sağlık ön plandaydı. Eğitim tamamen gölgede gelişen bir süreçle uzaktan eğitim biçiminde yürüdü ama çok ciddi eşitsizlikler vardı. Şimdi yüz yüze eğitim konusu tartışılıyor, konuşuluyor ve yeterli önlemlerin alınmadığını gözlemliyoruz."

19-01-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş