Arama sonuçları

Akademisyen Can Candan paylaşımı nedeniyle okuldan uzaklaştırılmış

Akademisyen Can Candan paylaşımı nedeniyle okuldan uzaklaştırılmış

Boğaziçi Üniversitesi'ne Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın atadığı Rektör Prof. Dr. Naci İnci tarafından 5 ay önce gerekçe sunmadan görevden alınan Akademisyen Can Candan, 'Erkan Baş'ın tweetini alıntıladığı için' uzaklaştırıldığını öğrendi. Candan, Twitter'da '5 ay boyunca bekleyip neden şimdi soruşturma açıyorsunuz? Neden beni de öğrencilerimi de mağdur ediyorsunuz?' diyerek tepki gösterdi.

Karar'da yer alan habere göre, Boğaziçi Üniversitesi'nde yaklaşık bir yıldır öğrenciler ve akademisyenler; seçim ile bir rektör belirlenmesi gerektiğine dikkat çekerken atamalara tepki göstermeye devam ediyor.

5 AY ÖNCE GÖREVDEN ALINDI

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından atanan Rektör Prof. Dr. Naci İnci'nin 5 ay önce hiçbir gerekçe göstermeden görevden aldığı Akademisyen Can Candan'a, Rektörlük geri dönüşü ancak geçtiğimiz gün yaptı. Rektörlük, 29 Aralık (bugün) savunma yapması için üniversiteye davet etti.

Candan, Erkan Baş'ın bir tweet paylaşımını alıntılaması nedeniyle görevinden uzaklaştırıldığını öğrendiğinde tepkisini dile getirmek için Twitter'daki hesabından duyurdu. Kampüse girişleri yasaklanan Candan, ayrıntıları da yine sosyal medya hesabından paylaştı.

Kendisine açılan soruşturmanın nedeninin Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş'ın tweetini alıntılayarak paylaşması olduğunu söyleyen Candan, rektörlüğün 29 Aralık'ta kendisini savunmaya çağırdığını duyurdu.

"HAKSIZ, HUKUKSUZ BİR GÖREVDEN ALINMA"

Candan savunma çağrılmasıyla ilgili şu ifadeleri kullandı:

''Bu yazıyla 29 Aralık günü beni ilk defa soruşturmaya davet ediyorlar. Beş buçuk ay önce yürütmedikleri, sonuçlandırmadıkları ama haksız, hukuksuz olarak görevden alınma sebebim olarak gösterdikleri soruşturmayı şimdi yürütmeye çalışıyorlar. Neden mi? Çünkü açtığım dava sürecinde üst mahkeme nerede soruşturma belgeleri?

"BENİ VE ÖĞRENCİLERİMİ NASIL MAĞDUR EDERSİNİZ?"

Madem soruşturma yapmadınız, nasıl görevden alınma sebebi olarak yürütmediğiniz, sonuçlandırmadığınız soruşturmayı kullanır, beni ve öğrencilerimi mağdur edersiniz? Peki, soruşturmaya sebep gösterdiğiniz paylaşıma ne demeli? Bir haber portalında çıkan ve alıntıladığım (bana ait olmayan) sözleri tırnak içine alarak Twitter’da paylaşmam… Erkan Başkan, söylediklerini bir haber portalından alıntıladım bak neler oldu?''

30-12-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş