Arama sonuçları

Akademisyene proje okulda müdürlük Meclis’ten geçti

Akademisyene proje okulda müdürlük Meclis’ten geçti

Akademisyene proje okulda müdürlük Meclis'ten geçti. TBMM Genel Kurulunda, Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) Teşkilat ve Görevleri Hakkında KHK ile Bazı Kanun ve KHK'larda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'nın 11 maddesi kabul edildi.

AKADEMİSYENE PROJE OKULDA MÜDÜRLÜK MECLİS'TEN GEÇTİ

-Kabul edilen maddelere göre, Milli Eğitim Bakanlığı’nda müsteşar yardımcısı sayısı 5'ten 7'ye çıkarılacak.

-Rehberlik ve Denetim Başkanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığı, Hukuk Müşavirliği ise Hukuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü şeklinde teşkilatlandırılacak.

-Aday çırak, çırak, kalfa, ustalar, genel ve mesleki eğitimlerini verme görevi Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü’nden alınıp, Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğüne verilecek.

ÖZEL BARINMA HİZMETİ SUNANLAR

-Özel öğretim kurumlarında olduğu gibi, öğrencilere özel barınma hizmeti sunan kurumların iş yeri açma ve çalışma ruhsatı Milli Eğitim Bakanlığı’nca verilecek, mevzuata aykırılık tespit edilirse Bakanlıkça kapatılabilecek. Bakanlık bu yetkisini valiliklere devredebilecek.

-Teftiş Kurulu Başkanlığı, bakanın veya bakanın yetkili kılması üzerine müsteşarın emri veya onayıyla bakan adına verilen görevleri yapacak.

MAARİF MÜFETTİŞLİĞİ BAŞKANLIĞI KALKIYOR

-Rehberlik ve Denetim Başkanlığı’na verilen görevlerin yerine getirilmesi amacıyla il milli eğitim müdürlükleri bünyesinde bulunan Maarif Müfettişleri Başkanlığı kaldırılıyor. Tasarıyla Teftiş Kurulu Başkanlığı’nın, başkan, başkanlık birimlerinde ve çalışma merkezlerinde görevli bakanlık maarif müfettişi ve müfettiş yardımcılarından oluşacağı şeklinde değiştiriliyor.

AKADEMİSYEN MÜDÜR OLACAK

-Üniversitelerde görev yapan öğretim elemanlarına, proje okullarında okul müdürlüğü görevi verilebilecek. (Proje okullar yönetmeliği eylül 2016 tarihinde çıkmıştı ve bu yönetmelikte akademisyenlerin proje okullara müdür ve akademisyen olarak atanabilecekleri yer almıştı)

-Bakanlık tarafından veya bakanlığın denetiminde sunulan hizmetlerin rehberlik ve teftişini sağlamak amacıyla gerekli görülen illerde bakan onayıyla çalışma merkezleri kurulabilecek veya bu merkezler aynı yolla kaldırılabilecek. Teftiş Kurulu Başkanlığı’nda ve çalışma merkezlerinde yeterli sayıda bakanlık maarif müfettişi ve bakanlık maarif müfettiş yardımcısı istihdam edilecek.

ENGELLİ BİREYLERİN EĞİTİMİ

-Engelli bireylerin özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerine, birimlerine kayıt ve kabul işlemleri, engelli birey ve eğitim personelinin ders devam takibi, 1 Eylül 2017'den itibaren biyometrik kimlik doğrulama sistemi veya kameralı görüntüleme sistemiyle yapılacak.

ÖDEMELER DÖNER SERMAYEDEN KARŞILANACAK

- Milli Eğitim Bakanlığı tarafından; okul ve kurumların eğitim ve öğretim programları, taslak ders kitapları, eğitim araç gereçleri, sınav sorularının hazırlatılması veya inceletilmesi karşılığı ödenecek bedel ile telif ücretleri, taslak kitap, ders kitabı, eğitim araç ve gereçlerinin inceleme işlerinde görev alanlara yapılacak ödemeler, döner sermayeden karşılanacak.

- Bakanlıkça gerçekleştirilen merkezi sınavlarda görev yapan bina sınav sorumluları, sınav koordinatörüne, yardımcılarına, bina yöneticilerine, salon başkanlarına, gözetmenlere, sınav güvenliğini sağlayan kolluk kuvvetlerine, soruların hazırlanmasında kapalı dönem çalışanlara ve sınav sürecinde görev alan diğer personele, döner sermaye hesabından sınav veya soru ücreti ödenecek. Bakanlığın merkez teşkilatında kadrolu veya sözleşmeli çalışan personeline, sınav sorularının hazırlanmasına katkıları nedeniyle ayrıca soru ücreti ödenmeyecek.

TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, çalışma süresinin dolması üzerine birleşimi saat 14.00'te toplanmak üzere kapattı.

Bu blog AA abonesidir

 

25-11-2016


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş