Arama sonuçları

Akademisyenin atılmasını getiren 'terör propagandası' maddesi nasıl değişti?

Akademisyenin atılmasını getiren 'terör propagandası' maddesi nasıl değişti?

Akademisyenin atılmasını getiren 'terör propagandası' maddesi nasıl değişti? Yükseköğretime yeni düzenlemeler getiren Yükseköğretim Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM Genel Kurulu’nda görüşülmeye devam ediyor.

28 maddelik teklifin 7’nci maddesi öğretim üyelerinin yükseköğretim kurumlarından atılmasını düzenliyor. Akademisyenlerin kolayca ihracına neden olacak madde üzerinde çok tartışma yapıldı.

AKADEMİSYENİN ATILMASINI GETİREN 'TERÖR PROPAGANDASI' MADDESİ NASIL DEĞİŞTİ?

Teklifle “Kamu görevinden çıkarma cezasını gerektiren fiiller” bölümünün kapsamı genişletildi. Mevcut kanundaki, “Terör niteliğinde eylemlerde bulunmak veya bu eylemleri desteklemek” maddesi Eğitim Komisyonu’ndan geçerek Meclis Genel Kurulu’na şu şekilde geldi:  “Terör örgütlerinin propagandasını yapmak, bu örgütlerle eylem birliği içerisinde olmak veya yardım etmek, kamu imkan ve kaynaklarını bu örgütleri desteklemeye yönelik kullanmak ya da kullandırmak.”

7 MADDENİN KALKMASINI İSTEYEN ÖNERGELER KABUL EDİLMEDİ

Bunun dışında akademisyenlere kınama ve uyarma cezaları da getiren maddelerin de yer aldığı 7’nci maddenin tümden kaldırılmasını isteyen CHP ve HDP tarafından verilen iki önerge red edildi. İktidar milletvekilleri tarafından ise bir başka önerge verildi. Akademisyenlerin “terör propagandası yapmak” gerekçesiyle üniversiteden atılmalarını getiren madde AKP’li milletvekilleri tarafından verilen önerge ile şu şekilde değiştirildi:

“Terör niteliğinde eylemde bulunmak, bu eylemlerde bulunmayı desteklemek, kamu kaynaklarını bu eylemleri desteklemek için kullanmak.”

Bu madde genel kurulda kabul edildi.

15-04-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş