Arama sonuçları

Akademisyenler, Boğaziçi için akademik özgürlük çağrısı yaptı

Akademisyenler, Boğaziçi için akademik özgürlük çağrısı yaptı

Akademisyenler, Boğaziçi için akademik özgürlük çağrısı yaptı. BirGün'de yer alan habere göre, AKP’li Melih Bulu'nun, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Boğaziçi Üniversitesi’ne rektör olarak atanmasına tepki gösteren öğrencilere destek gelmeye devam ediyor. Eylemlerini günlerdir kesintisiz şekilde sürdüren Boğaziçililere bir destek de yurtdışından geldi.

AKADEMİSYENLERDEN DESTEK VAR

Akademik Dayanışma Ağı (Academic Solidarity Network) ile Barış İçin Akademisyenler’in (Academics for Peace) de aralarında bulunduğu 12 farklı akademisyen grubu Melih Bulu'nun rektör olarak atanmasına karşı eylem yapan Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri ve öğretim üyelerine destek açıklaması yaptı.

Başlatılan imza kampanyasına ABD'den Hindistan'a, Bolivya'dan Hong Kong'a kadar dünyanın 52 ülkesinden 2264 akademisyen imza verdi.

Politik Ekoloji Çalışma Grubu da öğrencilerin yanında olduğunu belirten bir açıklama yaptı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Üniversitelerin, günümüzün en yakıcı sorunlarına çözüm üretecek, müesses nizami sarsacak sorular soracak bir yer olması gerektiğine inanıyoruz. Bu anlamıyla üniversitelerin toplumsal işlevi ikame edilemez ve evrensel değerlerinden koparılarak piyasacı bir zihniyete teslim edilemez. Tıpkı ekosistem bileşenleri gibi bilimsel üretimin mekanları metalaştırılamaz. Tüm bu sebeplerle, bugün Boğaziçi Üniversitesi’nde tanık olduğumuz ama uzun süredir yaşam alanlarımızda maruz kaldığımız dayatmacı uygulamaların karşısında durmayı zaruri bir toplumsal görev olarak addediyoruz.”

18-01-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş