Arama sonuçları

Akademisyenler 'iki fakülte' kararını da yargıya taşıdı

Akademisyenler 'iki fakülte' kararını da yargıya taşıdı

Boğaziçi Üniversitesi akademisyenleri, üniversiteye iki yeni fakülte kurulmasına dair Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’ni Danıştay’a taşıdı. Akademisyenler AKP milletkevili adayı Prof. Dr. Melih Bulu’nun rektör atamasını da yargıya götürmüştü

Kararname’nin yürütmesinin durdurulmasını ve iptalini talep eden akademisyenler, konu hakkında yaptıkları açıklamada, şöyle dedi:

“Bu şekilde tepeden inme fakülte açma kararı almak, atamalar gerçekleştirmek anayasal ilkeler ve kurallarla bağdaşmamaktadır. Yükseköğretim Kanunu’na, hukuka açıkça aykırıdır ve kamu yararı gözetmekten uzaktır.”

ÖNCE REKTÖR ATANDI, SONRA 2 FAKÜLTE KURULDU

2 Ocak 2021 tarihinde Bulu’nun Boğaziçi Üniversitesi Rektörü olarak atanmasının ardından öğrenci ve akademisyenler protesto gösterilerine başlamıştı. Bu atama siyasi ve akademik çevrede de tartışmalara neen olmuştu. Bunun ardından ise Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile üniversiteye hukuk ve iletişim fakülteleri kurulmuştu. Birgün’ün haberine göre akademisyenler, 26 Şubat 2021 tarihinde Prof. Dr. Melih Bulu’yu rektör olarak atayan 2 Ocak 2021 tarihli Cumhurbaşkanlığı kararının iptali için Danıştay’a başvurdu. Akademisyenler 22 Mart 2021 tarihinde bir kez daha Danıştay’a başvurdu. Bu kez de 6 Şubat 2021 tarihinde yayınlanan Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile üniversite bünyesinde kurulan iki yeni fakültenin, Hukuk Fakültesi ve İletişim Fakültesi’nin kurulma kararının iptal edilmesini talep etti.

29-03-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş