Arama sonuçları

Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özkan'dan 'aşı olun' çağrısı

Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özkan'dan 'aşı olun' çağrısı

Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, Kovid-19'dan korunmanın tek yolunun aşı yaptırmak olduğunu belirterek, aşı olmaya çağırdı. Çin'den getirilen Kovid-19 aşısının testlerine gönüllü katılan Özkan, AA muhabirine, geçen hafta yapılmaya başlanan 3. doz hatırlatma aşısına toplumda bir kesimin hala mesafeli durduğunu dile getirdi.

Aşı karşıtlığı yapanları anlamanın mümkün olmadığını bildiren Özkan, şunları kaydetti:

İLAÇ DA ÇIKIYOR

"Koronavirüs ilacı yolda, geliyor. Onunla ilgili güzel sonuçlar yayınladılar, inşallah öyledir. Onda da hastalandıktan sonra o ilaca başlanıyor. Hastalanmadan önce kullanılmıyor ondan ilaca güvenmek yerine tedbir için aşı olmak gerekiyor. Şu an Kovid-19 olmamanın ya da en hafif atlamanın en temel yolu aşı yaptırmak. Tek silahımız bu. Ben ilk aşı olanlardanım. Şu anda sapasağlam karşınızda duruyorum, hiçbir şey de olmadı. Tüm aşılarımı oldum. Hakikaten aşı olmayanları anlamak mümkün değil. Aşıdan başka çaremiz, silahımız yok."

Birçok hastalığın aşılar sayesinde önlendiğine dikkati çeken Özkan, hepatit, kuduz, tetanoz gibi hastalıkların aşılarını olmaktan korkmayıp, koronavirüs aşısından korkmanın anlamsız olduğunu vurguladı.

Kovid-19'un bazı aşılarının geleneksel yöntemlerle yapıldığına işaret eden Özkan, "Hiç değilse o aşıdan olsunlar. Salgından kurtulmanın tek yolu aşı" dedi.

10-11-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş