Arama sonuçları

AKP’li belediyeden imamlı derslere 8 milyon TL

AKP’li belediyeden imamlı derslere 8 milyon TL

AKP’li belediyeden imamlı derslere 8 milyon TL. Konya Selçuklu Belediyesi’nin 2012 yılında, “Öğrencileri ahlaki kararlar ve davranışlar sergilemelerine yardımcı olacak değerler ile donatmak” gerekçesiyle başlattığı Değerler Eğitimi Projesi kapsamında bugüne kadar 8,2 milyon TL harcandı. BirGün'den Mustafa Mert Bildircin'in haberine göre, pedagojik açıdan uygun olmayan görseller içeren kitapların öğrencilere dağıtıldığı proje için 2017 yılında 844 bin TL harcanırken 2018 ve 2019 yıllarındaki toplam harcama 3,4 milyon TL’ye ulaştı.

Selçuklu Değerler Eğitimi Projesi'nin (SEDEP) maliyeti 2012 yılından bugüne katlanarak arttı. Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde SEDEP Koordinatörlüğü oluşturulduğu, burada görev alan okul müdürlerinin okullarına gitmeden maaş aldığı da öne sürüldü. İktidara yakınlığı ve provokatif haberleri ile bilinen Yeni Akit’teki yazılarında kadınları hedef alan Yavuz Bahadıroğlu da “Yazarlar Buluşması” adı altında öğrencilerle bir araya getirildi.

MANEVİ DEĞERLER

Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi işbirliğiyle yürütülen SEDEP’in ilk kapsamlı etkinlik düzenlediği yıl 2014 oldu. 2014 yılında SEDEP kapsamında yapılan öykü, resim ve kısam film yarışması ve yılsonu şenliği gibi etkinlikler için 419 bin TL harcandı. Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Ayşe Türkmenoğlu AKP Konya Milletvekili olarak görev yaptığı dönemde projeyi, “Kitap ve kırtasiye ihtiyaçları karşılanan öğrencilerin manevi değerlere olan ihtiyacı da SEDEP ile karşılanacak” sözleriyle savundu. Projenin organizasyon hizmeti için 2014 yılında harcanan 419 bin TL’nin yanı sıra 1,4 milyon TL de SEDEP kapsamında öğrencilere dağıtılan kitapların temini için tüketildi.

Selçuklu Belediyesi, projenin 2015-2016 dönemindeki etkinliklerin organizasyonu için harcadığı para ise 447 bin TL olarak gerçekleşti. 2015 yılındaki teması, “Saygı” olan proje doğrultusunda yapılan etkinliklerin tamamına yakını AKP propagandasına dönüştü. 2015-2016 eğitim öğretim yılının açılışı nedeniyle SEDEP kapsamında Oğuz Kağan İlkokulu’nda gerçekleştirilen etkinliğe AKP Konya Milletvekili Hüsniye Erdoğan’ın yanı sıra AKP Selçuklu Teşkilatı yöneticileri de katıldı.

Proje, 2016 yılında önceki yılların iki katı üzerinde maliyetle gerçekleştirildi. SEDEP’in, “Türkiye değerlerini tanıyor” sloganıyla 2016 yılında yaptığı organizasyonlar için belediyenin kasasından 950 bin TL çıktı. Yoğunlukla öğrenci ve öğretmen seminerlerinin gerçekleştirildiği SEDEP’in 2016 yılı etkinliklerinde yine AKP’li isimler hazır bulundu.

MALİYET KATLANDI

SEDEP etkinliklerinin organizasyon hizmeti alım işinin maliyeti 2018 yılında 2,1 milyon TL’ye fırladı. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin 2016 yılında düzenlediği Ramazan etkinliğinde kullandığı, “Tecavüz etmeyi anasının yanında, kendi evinde izleyen çocuğa, ‘Özgecan’a niye dokundun?’ diye soramazsın” sözleriyle kamuoyunun gündemine gelen Nurten Ceceli de SEDEP’in 2018 yılı etkinliklerinden birinde konuşmacı olarak yer aldı.

İKİ YILDA 3,4 MİLYON TL

Selçuklu Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü’nün mali hesaplarına göre, projenin 2019 yılındaki maliyeti ise 1,3 milyon TL ile ifade edildi. Böylelikle, “Öğrencileri ahlaki değerler kazandırmak” amacıyla başlatılan SEDEP için yalnızca 2018 ve 2019 yıllarında harcanan para 3,4 milyon TL oldu.

10-03-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş