Arama sonuçları

Akşener, ‘iyileştirilmiş eğitim sistemi’ni açıkladı

Akşener, ‘iyileştirilmiş eğitim sistemi’ni açıkladı

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin TBMM Grup Toplantısı'ndaki konuşmasında, Türkiye'deki eğitim sistemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Akşener, “İyileştirilmiş Eğitim Sistemi” hazırladıklarını söyleyerek, şu bilgileri verdi:

 "Geçen 20 yılda 8 kere değişen Milli Eğitim Bakanı ve 15 kere değişen milli eğitim sistemiyle, istikrarsızlığın ve beceriksizliğin sonuçlarını hep birlikte yaşıyoruz. İktidarın, yanlış, sorumsuz ve liyakatsiz yönetim anlayışı yüzünden bugün ülkemizde fırsat eşitsizliği maalesef kronik hale geldi. İşte bu nedenle İYİ Parti olarak eğitim politikalarındaki vasatlığın önüne geçip, ülkemize ve çocuklarımıza reva görülen bu eğri düzene 'dur' demek için İyileştirilmiş Eğitim Sistemi'ni hazırladık.

FIRSAT EŞİTLİĞİ İLK BAŞLIK

Bu sistemde ele aldığımız birinci başlık eğitimde fırsat eşitliği. Sosyal devletin öncelikli görevi eğitimde fırsat eşitliğini ve kaliteli eğitime erişimi sağlamaktır. Bol miktarda bina dikip içini de niteliksiz kadrolarla doldurmayı değil. Ülkenin geleceğini, milletin yararını öncelemektir. Bugün 1 milyon 248 bin öğrenci taşımalı eğitim sisteminde eğitim görüyor. Çocukların bu sistemle sağlıklı ve kaliteli eğitim imkanına kavuşması mümkün değil. Bu nedenle tarımsal kalkınmada atılacak iddialı adımlarla, öncelikle kırsal bölgeleri yeniden cazip hale getireceğiz.

İKİNCİ BAŞLIK: EĞİTİMDE KALİTE

İyileştirilmiş Eğitim Sistemi kapsamında ele alınacak ikinci başlık eğitimde kalite. Bugün ne yazık ki ulusal ve uluslararası göstergeler ülkemizde zorunlu eğitim çağındaki çocuklarımızın temel bilgi, beceri ve yeterlilik açısından yoksun olduğuna işaret ediyor. Dünya Bankasının verilerine göre, Türkiye'de 10 ile 14 yaş arasındaki her 5 çocuğumuzdan 1'i öğrenme yoksulu. Yani maalesef her 5 çocuğumuzdan 1'i bir metni okuyamıyor, okusa bile okuduğunu anlayamıyor."

 

08-01-2022


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş