Arama sonuçları

Alevi Vakıflar Federasyonu: 73 cemevini öğrencilere tahsis etti

Alevi Vakıflar Federasyonu: 73 cemevini öğrencilere tahsis etti

Alevi Vakıflar Federasyonu Başkanı Haydar Baki Doğan, kendilerine bağlı 73 cemevini, barınma ihtiyacı olan öğrencilere açtıklarını söyledi. Cemevlerindeki misafirhanelerde 400'le 700 kişi arasında öğrenciye barınma imkanı sunabileceklerini belirten Doğan, aynı zamanda hiçbir ücret talep etmeden aşevlerinde pişen yemekleri de paylaşacaklarını söyledi. 

İHTİYACI OLAN ÖĞRENCİLERE AÇIK OLACAK

Cumhuriyet’in haberine göre Doğan’ın açıklamaları şöyle: "Bizim Alevi Vakıflar Federasyonu olarak Türkiye genelinde 12 vakıf bileşenimiz var ve bu 12 vakfın tüm Türkiye genelinde 73 cemevi bulunuyor. Bu cemevleri Edirne’den tutun Aydın, Manisa, Eskişehir, Malatya, Kayseri, Bingöl’e kadar Türkiye’nin her yerine yayılmış durumdalar. Devletin üniversite öğrencilerine yönelik yurtlarındaki bir sıkıntıdan dolayı biz Alevi Vakıflar Federasyonu olarak bu konuya son derece duyarlı davranıp, ihtiyacı olan tüm öğrencilerimize hiçbir karşılık beklemeden bütün cemevlerimizi barınma amaçlı tahsis ediyoruz.

Barınma amaçlarının yanı sıra aynı zamanda bizim cemevlerimizde her gün olağan bir şekilde aşevlerindeki lokmalarımızı da paylaşarak bütün öğrencilerimize bu konuda yardımcı olabilmek için cemevlerimizi açtık. Bununla ilgili hem bizim federasyonumuzun genel merkezinde bulunan telefonlar ve e mailler bütün gün çalışmakta. Buraya gelen bütün başvurulara cevap vermeye çalışacağız.

400-700 ÖĞRENCİYE HİZMET

Her cemevimizde misafirhane olarak kullanılan 5-10 kişinin kalabileceği yerler mevcut. Bunu da hesapladığımız zaman 400’le 700 kişi arasında öğrenciye hizmet verebileceğimizi düşünüyoruz. Bütün kurumların duyarlı davranmasını ve öğrencilerimizin mağdur edilmeden üniversite hayatlarına devam etmelerini arzu ediyoruz."

 

24-09-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş