Arama sonuçları

Alman Lisesi: Hangi puandan ve yüzdelik dilimden öğrenci alıyor? Kimlere burs veriyor?

Alman Lisesi: Hangi puandan ve yüzdelik dilimden öğrenci alıyor? Kimlere burs veriyor?

Alman Lisesi: Hangi puandan ve yüzdelik dilimden öğrenci alıyor? Kimlere burs veriyor? Kuruluş tarihi 1868 yılına kadar uzanan Alman Lisesi 152 yıllık tarihi ile İstanbul’un köklü liselerinden birisi. Önce Alman ve İsviçre Okulu olarak kuruldu. Matematik ve fen ağırlıklı bir eğitim veren lise yabancı özel lise statüsünde. Okul öğrencilerini Liseye Geçiş Sınavı (LGS) puanına göre alıyor. 2020 yılı kayıt işlemleri ise koronavirüs salgını yüzünden değişti. Bu yıl iki kez önkayıt-kesin kayıt ardından da serbest kayıt sürece olacak. Kayıtlar için ise yalnızca tek veli kabul edilecek.

ALMAN LİSESİ: HANGİ PUANDAN VE YÜZDELİK DİLİMDEN ÖĞRENCİ ALIYOR? KİMLERE BURS VERİYOR?

Alman Lisesi nasıl öğrenci alıyor? Öğrencilerini nasıl seçiyor? Hangi puan ve yüzdelik dilimden öğrenci alıyor? Yabancı özel okul statüsündeki Alman Lisesi’nde burslu okumak mümkün mü? Merak ettiğiniz soruları pervinkaplancom instagram yayınında Alman Lisesi Yardımcı Müdürü, Türk Müdür Didem Veyisoğlu yanıtladı.

 

 TABAN PUAN NE ZAMAN VE NASIL AÇIKLANACAK?

Taban puanınızı ne zaman açıklamayı düşünüyorsunuz?

Tüm diğer yabancı okullar ile birlikte sınav sonuçları açıklandıktan sonra 17 Temmuz 2020 Cuma günü açıklayacağız.

Taban puanı belirlerken neleri dikkate alıyorsunuz? O yılın sınavının zorluk ya da kolaylık derecesi puanınızı belirlemede ne kadar etkili oluyor?

Buna direk bir yanıt vermek zor. Eğer bir sorun olmaz da bakanlığımızın vermiş olduğu 16 Temmuz 2020 tarihinde sapma olmazsa, sınav sonuçları açıklandıktan birkaç saat sonra tüm okullar bir araya gelerek puan değerlendirmesi yapıyoruz her yıl. Bunu nasıl yapıyoruz? Bağlantıda olduğumuz 8. Sınıfı olan okullarımız var. Sonuçlar açıklandıktan sonra onlardan aldığımız verileri değerlendirerek puanlarımızı belirliyoruz. Doğru yanlış sayıları, standart sapmalar burada önem taşıyor. Bunları her ne kadar yüzde yüz bilemesek de almış olduğumuz 8. Sınıf sınav sonuç verilerine dayanarak puan hesaplaması yapıp açıklıyoruz. Daha önceki yıllarda bu hesaplamayı çok daha net yapabiliyorduk. Sınava giren tüm öğrencilerin doğru yanlış sayılarını, standart sapmalarını gördüğümüz veriler CD halinde okullara geliyordu. Ama bu birkaç yıldır artık olmadığından yukarıda açıkladığım gibi karşılıklı veri alışverişi ile puan belirleme yoluna gidiyoruz.

 

BU YIL ZOR BİR SINAV MI?

Bu yılın sınav yorumlarına baktığınızda geçmiş 2 yıla bakarak, sınavla ilgili hangi yorumu yapıyorsunuz?

Geçen yıla göre daha zor bir sınav olduğu konusunda birleşiyoruz aslında kendi aramızda. Karşılaştırma yaptığımızda daha çok 2018 yılındaki sınavın zorluk derecesine daha yakın görüyorum ben bu yılki sınavı. Tabii bu yıl ekstra bir zorluk öğrencilerin bu pandemiden dolayı iç dünyalarında yaşadıkları sıkıntılar da eklendi. Bu bir eğitimci ve anne olarak benim kendi yorumumdur.

HANGİ PUAN VE HANGİ YÜZDELİK DİLİM

 

Geçen yıl taban puanınız neydi ve en son aldığınız öğrencilerin puanları ve yüzdelik dilimleri nedir?

Geçen yıl (2019) taban puanımız 485.000 idi. En son aldığımız öğrencinin puanı 487.030, yüzdelik dilimi 0.55’ti (1 Matematik, 1 Fen, 1 Din yanlışı vardı). 2018’de taban puanımız 440.000 idi. En son aldığımız öğrencinin puanı 438.822, yüzdelik dilimi 0.72  idi.

2018-2019 yıllarında okula giren son son öğrencinin hangi dersten kaç yanlışı vardı?

2019: 1 Matematik, 1 Fen, 1 Din yanlış

2018: 1 Matematik, 2 Fen  yanlış ve 5 matematik boş

NEDEN ERKEK OKULU OLARAK TANINIYOR?

Alman Lisesi erkek okulu olarak tanınıyor. Siz ise 2014 yılında ilk kez kızlar için kota koydunuz ama sonra kaldırdınız? Neden bu kota geldi ve kalktı?

Bu soruya kendimden bir örnek vererek cevap verebilirim. Ben de benzer süreçten geçen ve erkek sınıfı tabir edebileceğimiz bir sınıftan mezun olan birisi olarak erkek öğrenci sayısının her zaman daha fazla olduğunu ifade edebilirim. 2014 yılında görev yapan idarecimizin almış olduğu bir karar olduğu için bu konuda bir cevap veremem. Ancak kota belirlemenin ben Alman Lisesi için doğru olduğunu düşünmüyorum. Fen lisesi statüsünde bir okul olması sebebiyle ve mezun olduktan sonra ağırlıklı olarak mühendis ve doktorluk mesleklerinin tercih edilmesi açısından erkek öğrenciler tarafından daha çok tercih edildiği düşünülse de, kız öğrenciler tarafından da tercih ediliyor. Ben görevde olduğum süre boyunca kota koymayı düşünmüyorum.

 

OKULDAKİ ÖĞRETMEN SAYISI NEDİR?

Okulda 55 Alman, 40 Türk öğretmen var. Alman öğretmenlerin 21’i Alman hükümeti tarafından devlet memuru olarak gönderiliyor. Süreleri dolanlar gidiyor, yerlerine yenileri geliyor.

KONTENJAN DEĞİŞTİ Mİ?

Okulun 2020-2021 öğretim yılı kontenjanı nedir?

Geçen yıl olduğu gibi 130

 

HAZIRLIK ZORUNLU MU?

Lise hazırlık ile birlikte 5 yıl. Hazırlık tüm öğrenciler için zorunlu mu?

Evet Hazırlık sınıfı tüm öğrenciler için zorunludur. Almanca eğitim veren okullardan gelen ve/ veya Almanca dersi görmüş olan öğrencileri Almanca seviye tespit sınavına sokuyoruz. Seviyeye göre Hazırlık sınıfında sınıf belirliyoruz.

YABANCI DİL UZAKTAN ÖĞRENİLİR Mİ?

 

Bu yıl koronavirüs nedeniyle uzaktan eğitimin parçalı da olsa süreceği anlaşılıyor. Velilerin de en çok merak ettiği konulardan birisi uzaktan yabancı dil nasıl öğrenilecek?

Tüm dünya diğer alanlarda olduğu gibi eğitim alanında da farklı bir süreç ile sınanıyor. Eğitim dediğimiz şeyin paydaşları öğretmen ve öğrencidir ve eğitimin yuvası sınıftır. Ben her zaman hayatlara dokunan kişilerin, yani öğretmenlerin öğrencileri ile yüz yüze geldiklerinde sonuç alınabileceğine inanan bir kişiyim. Özellikle yabancı dil ve bizim okulumuzun eğitim dili olan Almanca’nın sınıf ortamında ve yüz yüze haliyle en üst seviyede verimli olacağını düşünsem de içinde bulunduğumuz ve hepimiz için yeni bir deneyim olan uzaktan eğitim modeli ile yüz yüze eğitim gibi olamasa da öğretmenlerimizin özverili çalışmasıyla öğretileceğini ifade etmek isterim. Mart ayı itibarıyla okulumuzun tüm teknolojik imkanlarını kullanarak öğretmenlerimiz yabancı dil derslerini online ve canlı olarak sürdürdü. Yeni eğitim ve öğretim yılında da aynı şekilde yapılması söz konusu olursa yine aynı özveri ile devam edeceklerdir.

UZAKTAN EĞİTİM OLUMSUZ ETKİLER Mİ?

 

Sizce uzaktan eğitimin sürme olasılığı okula başvuruları olumsuz etkiler mi?

Alman Lisesi 152 yıllık bir kurumdur. Yukarıda da belirttiğim gibi eğitim öğretmen ve öğrenci arasında sınıf ortamındaki etkileşimdir aslında. Ama sadece okulumuz değil tüm dünya bu süreç ile sınanıyor. Okulumuz bugüne kadar sürdürdüğü başarısından ödün vermeden eğitimini sürdürecektir. Farklı bir kayıt süreci olacaktır ama ben çok etkileyeceğini düşünmüyorum.

İKİNCİ DİL VAR MI?

İkinci yabancı dil hangisi?

İkinci zorunlu yabancı dilimiz İngilizce’dir.

YATILI EĞİTİM MÜMKÜN MÜ?

Yatılı eğitim var mı?

Hayır.

NASIL BURSLU OKUNUR?

 

Alman Lisesi’nde burslu okumak mümkün mü? Kaç öğrenci burslu okuyor ve burs için hangi kriterler aranıyor?

Burslu okumak mümkündür. Ama sadece öğrencinin başarısı bir kriter olarak ele alınmamaktadır. Ailenin ekonomik durumu da değerlendirmelerde diğer bir kriterdir. Başvuran öğrencilerimizin başarıları bir birine çok yakın olduğundan adil bir ayrım yapılamayacağını düşündüğümüzden diğer kriteri de değerlendirmelerimize katıyoruz. Okuyan öğrencilerimizden 93’ü burslu olarak okumaktadır. Hazırlık sınıfına yeni kayıt olacak öğrencilerimizden burslu öğrenci kabul edilecektir. Ayrıca milli takımda olanlara yüzde 10 burs veriliyor.

Burs için nasıl başvurmaları gerekiyor?

Okulumuzun web sayfasında Kayıt linki altında burs ile ilgili bilgilendirmeler var.

Burs 5 yıl boyunca sürüyor mu?

Öğrenci disiplin suçu işlemediği ve notlarında düşme olmadığı sürece burs 5 yıl devam eder, ancak velilerimize her yıl burs başvurularının yenilenmesi gerektiğini hatırlatırız. Burslar prensipte bir yıllıktır ve her yıl evraklar sunularak yenilenmesi gerekmektedir.

 DİPLOMASININ ÖZELLİĞİ NEDİR?

Alman Lisesi’nin diplomasının özelliği nedir?

Alman Lisesi bakanlığımızın lise diploması yanında uluslar arası tanınmış bir diploma olan Alman Abitur diploması alma hakkı da tanımaktadır öğrencilerine.

ABITUR KİMLER ALABİLİR?

Aynı zamanda Abitur diploması da veriyor. Abitur diplomasını okula giren her öğrenci alabiliyor mu? Koşulları nedir?

Abitur diploması almak için yapılan sınavlara tüm öğrencilerimiz girmektedir. Bu sınavda öğrenciler Matematik, Biyoloji, Kimya, Fizik, Almanca ve İngilizce derslerinden 12. Sınıfın 2. Döneminin başında yazılı, 12. Sınıfın Mayıs ayında ise sözlü sınavlara girerler. Bu sınavlarda başarılı olan öğrencilerimiz Abitur Diplomasını almaya hak kazanır. Bu yıl % 95,7’dir başarı oranı.

KAYITLAR NASIL OLACAK?

Okula kayıt ile ilgili bilgi verebilir misiniz? İki kez ön kayıt/kesin kayıt olacak. Velilere bu süreç için önerileriniz neler olur?

Okulumuz her yıl olduğu gibi diğer yabancı ve özel okullar ile beraber taban puanımız ile birlikte yayınlayacağı kayıt kabul kılavuzu esaslarına göre kayıt alacaktır. Bu yıl diğer yıllara göre kayıt süreci pandemiden ötürü farklı olacak. Sosyal mesafe kuralları uygulanacağından geçmiş yıllardaki gibi çok sayıda veli ve öğrenci okul bahçesine alınmayacak olup web sayfasında ilan edilecek kriterler doğrultusunda kayıt kabul edilecektir.

 

KAYIT İÇİN TEK VELİ GELECEK

Örneğin daha önceki yıllarda kayıt sürecinde bir aileden birkaç kişi ve öğrenci kayıt için okula gelebiliyordu. Bu yıl sadece bir kişi kabul edilecek. Anne veya baba veya vekalet verilen üçüncü kişi. Öğrenci okula alınmayacak. Bu sebeple bu yıl web sayfasında yayınlanan bilgilerin takibi daha bir önem taşımaktadır. Hak kayıplarının yaşanmaması için takibin çok iyi yapılmasını öneriyoruz.

TABAN PUANA GÖRE ÖĞRENCİ SEÇİMİ

Ayrıntılı olarak da şöyle diyebilirim:

  • Milli Eğitim Bakanlığınca yapılan merkezi liselere geçiş sınavlarından; öğrencilerin elde ettiği puanlar esas alınarak, puan sıralamasına göre Bakanlıkça özel okullara kayıt için belirlenen tarihler arasında ön kayıt ve kesin kayıt yoluyla okulun belirleyeceği taban puan esas alınarak öğrenci kaydeder.

 

  • Bakanlıkça belirlenecek özel okulların kayıt tarihleri arasında, okul kontenjanı dolmadığı durumda, resmî okul nakil kayıtları bitene kadar, liselere geçiş sınavına katılan öğrencilerden başvuru yapanlar ön kayıt ve kesin kayıt yoluyla puan üstünlüğüne göre kontenjan dolana kadar kayıt edilirler.

PUAN EŞİTLİĞİNDE NE OLACAK?

  • Puan eşitliği durumunda doğum tarihine göre yaşı küçük olana öncelik verilir. Yine eşitlik bozulmazsa velilerin huzurunda kura çekilir.
  • Okula ön kayıt yaptırmak isteyen öğrencilerin puanı; öğrenci velisinin elektronik ortamda doldurduğu form aracılığıyla verdiği izin ile Bakanlığın merkezi sınav sonuçlarını duyurduğu web sitesi üzerinden Okul Kayıt Komisyonu tarafından alınır.
  • Öğrencinin Merkezi Sınav Puanı (MSP) 500 tam puan üzerinden sıralanacaktır.
  • Her ön kayıt döneminde, okulun ilan ettiği taban puan ile taban puanın üzerinde olan öğrencilerin ön kayıt başvuruları alınır, sıralamaları yapılır ve sıralamaya göre en yüksek puanlı öğrenciden başlanarak okulun kontenjanı kadar öğrencinin, kayıt yükümlülüklerini yerine getirmesi koşuluyla, 2020/2021 eğitim ve öğretim yılı için kesin kaydı yapılır.
  • Ön kayıt işlemlerinin ne şekilde yapılacağına dair bilgi kayıt takvimimizde bulunmaktadır.

KORONA İLE NELER DEĞİŞTİ?

Korona yüzünden bu yıl kayıt sisteminde bir değişiklik olacak mı?

Farklılıklar olacaktır. En başında sosyal mesafeye dikkat edilmesi azami şekilde önem arz etmektedir. Buna göre örneğin en yoğun dönem olan yedek kayıt döneminde belli saat aralıklarında öğrenci velileri okula alınacağından, bu konuyla ilgili bilgilendirmelerin web sayfası üzerinden dikkatli takibi bu yıl daha da bir önem kazanmaktadır.

Puan üstünlüğüne göre sıralanmış listelerden, ön kayıt başvuru sayısına göre belirlenecek aralıklarla. Kesinlikle tek kişi anne, baba eğer anne baba ayrı ise velayet aslı veya noter onaylı örneği istenecek. Ya da vekaletname aslına sahip yetkilendirilmiş kişi olacak.

YEDEK LİSTE KAYITLARI NASIL OLACAK?

Yedek liste kayıtlarında okulun kapısı kapandıktan sonra bahçede kalan velilerin sırayla kayıtları yapılırdı. Bu yıl sistem nasıl işleyecek?

Yukarıda belirttiğim gibi bu yıl pandemi koşullarında kayıt yapılacağından en az sayıda velinin okul bahçesi ve binası içine alınması esası önem kazanacağından zaman dilimlerine göre veli içeriye kabul edilip kayıt yapılacaktır. Temelde bir değişiklik yok. Puan üstünlüğüne göre sıralanmış listelerden, ön kayıt başvuru sayısına göre belirlenecek aralıklarla. Yani her öğrenci velisine belli saatler vereceğiz ve kayıt için o saatlerde okula gelecek. Gelmeyen kayıt hakkını kaybedecek.

 

YAŞ KRİTERİ KULLANILIYOR MU?

 

Puanı eşit öğrencilerin yerleştirmelerinde hangi kriterleri kullanacaksınız? Yaş kriterini iki yıldır kullanıyor musunuz? Örneğin geçen sene kaç öğrenci yaşa göre girdi? TEOG döneminde daha çok mu kullanılıyordu?

Puan eşitliği durumunda doğum tarihine göre yaşı küçük olana öncelik verilir. Yine eşitlik bozulmazsa velilerin huzurunda kura çekilir. Yaş kriterlerini iki yıldır kullanıyoruz.

 

 

EŞİTLİK BOZULMAZSA KURA ÇEKİLİYOR

 

Yaşta da eşitlik bozulmazsa hangi öğrenci kayıt hakkı kazanacak?

Eşitlik bozulmazsa velilerin huzurunda kura çekilir.

 

KAÇ ÖĞRENCİ DEVLET OKULUNDAN GELDİ?

Okula geçen sene giren 130 öğrencinin öğrencilerin kaçı devlet okulundan geldi?

130 öğrenciden 4’ü devlet okulundan geldi.

 

OKUL TANITIMI NASIL OLACAK?

Bu yıl okul tanıtımını nasıl yapacaksınız? Pandemi nedeniyle ziyaretçi kabul edecek misiniz? Yoksa tanıtım sanal ortamda mı olacak?

Pandemi sebebiyle okula ziyaretçi kabul etmiyoruz. Okulumuzun web sayfasında okulumuzun 3 D sanal tanıtım videosu mevcuttur.

YURTDIŞINA GİDEN ÖĞRENCİ ORANI NEDİR?

Mezunlarınızın yüzde kaçı yurtdışındaki üniversitelere gidiyor? Hangi ülkeler tercih ediliyor?

 

Y  U  R  T  D  I  Ş  I

 

 

2015

2016

2017

2018

2019

 

Mezun Sayısı

126

128

126

125

127

 

Yurtdışı Yerleşen Öğrenci Oranı (%)

53,97

75,78

73,02

75,20

81,89

Yurtdışı Yerleşen Öğrenci Sayısı

68

97

92

94

104

 

Ülkelere Göre Yurtdışına Giden Öğrenci Sayısı

Almanya

50

72

68

76

82

ABD

10

11

2

4

3

İsviçre

2

7

6

6

4

Avusturya

4

1

10

1

7

Kanada

1

2

2

0

2

İngiltere

1

2

0

2

0

Hollanda

0

2

1

2

2

İtalya

0

0

1

1

4

Macaristan

0

0

2

2

0

 

YILLARA GÖRE YURTDIŞI ARTIYOR MU?

Birçok okulda son yıllarda yurtdışına giden öğrenci sayısının artığını görüyoruz. Siz yıllara göre karşılaştırma yaptığınızda bu oranda nasıl bir değişiklik oldu?

 

Y  U  R  T  D  I  Ş  I

 

 

2015

2016

2017

2018

2019

 

Mezun Sayısı

126

128

126

125

127

 

Yurtdışı Yerleşen Öğrenci Oranı (%)

53,97

75,78

73,02

75,20

81,89

Yurtdışı Yerleşen Öğrenci Sayısı

68

97

92

94

104

 

TÜRKİYE’DE HANGİ BÖLÜMLERİ SEÇİYORLAR?

Türkiye’deki üniversitelere yerleşme oranlarına baktığımızda en fazla hangi bölümleri tercih ediyorlar?

Y  U  R  T  İ   Ç   İ                

 

 

2015

2016

2017

2018

2019

 

Mezun Sayısı

126

128

126

125

127

 

Yurtiçi Yerleşen Öğrenci Oranı (%)

35,71

23,44

20,63

15,20

8,66

Yurtiçi Yerleşen Öğrenci Sayısı

45

30

26

19

11

 

 

Türkiye’de geçen yıl yerleşen 6 öğrencimiz var

Bilgi Üniversitesi Hukuk Fakultesi-Hukuk

Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakultesi-Hukuk

Kadir Has Üniversitesi İletişim Fakültesi-Radyo,Sinema ve Televizyon

Kent Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi-Diş Hekimlİği

Okan Üniversitesi Tıp Fakültesi-Tıp

Sabancı Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri-Endüstri Mühendisliği

EN ÇOK TERCİH EDİLEN BÖLÜMLER

 

2015 - 2019 ARASI ALMAN LİSESİ MEZUNLARININ TÜRKİYE'DEKİ ÜNİVERSİTELERDE EN ÇOK TERCİH ETTİĞİ BÖLÜMLER

               

 

 

2015

2016

2017

2018

2019

GENEL

1

Tıp

5

3

4

3

1

16

2

Endüstri Mühendisliği

4

6

1

1

 

12

3

Hukuk

4

1

2

1

2

10

4

İşletme

1

4

1

 

2

8

5

Bilgisayar Mühendisliği

1

2

2

2

 

7

6

Makine Mühendisliği

 

3

3

 

1

7

7

Ekonomi

4

 

2

 

 

6

8

Mühendislik ve Doğa Bilimleri Programları

2

3

 

 

 

5

9

Alman Dili ve Edebiyatı

1

 

1

1

1

4

10

Diş Hekimliği Fakültesi

 

 

1

1

1

3

11

Elektrik-Elektronik Mühendisliği

1

 

 

2

 

3

12

İmalat Mühendisliği

 

1

1

1

 

3

13

Mimarlık

1

2

 

 

 

3

14

Psikoloji

1

 

2

 

 

3

15

Sanat ve Sosyal Bilimler Programları

2

 

 

 

1

3

16

Kimya - Biyoloji Mühendisliği

 

1

 

1

 

2

17

Medya ve Görsel Sanatlar

1

1

 

 

 

2

18

Mekatronik Mühendisliği

2

 

 

 

 

2

19

Moleküler Biyoloji ve Genetik

 

1

1

 

 

2

20

Sanat Tarihi

 

 

1

1

 

2

21

Batı Edebiyatı

 

 

 

1

 

1

22

Bilgisayar Programcılığı

 

 

 

1

 

1

23

Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği

1

 

 

 

 

1

24

Biyoloji

 

 

1

 

 

1

25

Cevher Hazırlama Mühendisliği

 

1

 

 

 

1

26

Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği

1

 

 

 

 

1

27

Ekonomi ve Finans

 

 

 

 

1

1

28

Enerji Sistemleri Mühendisliği

1

 

 

 

 

1

29

Fizik

1

 

 

 

 

1

30

Genetik ve Biyomühendislik

1

 

 

 

 

1

31

İç Mimarlık

1

 

 

 

 

1

32

İktisat

1

 

 

 

 

1

33

İngiliz Dili ve Edebiyatı

1

 

 

 

 

1

34

İngiliz Dili ve Karşılaştırmalı Edebiyat

 

1

 

 

 

1

35

İstatistik

 

 

 

1

 

1

36

Kimya Mühendisliği

1

 

 

 

 

1

37

Matematik

 

 

1

 

 

1

38

Moda Tasarımı

1

 

 

 

 

1

39

Radyo, Televizyon ve Sinema

 

 

 

 

1

1

40

Tıp Mühendisliği

 

 

 

1

 

1

41

Tiyatro Anasanat Dalı

 

 

1

 

 

1

42

Türk Dili ve Edebiyatı

 

 

 

1

 

1

43

Uluslararası Finans

1

 

 

 

 

1

44

Yönetim Bilimleri Programları

1

 

 

 

 

1

45

Yönetim Bilişim Sistemleri

1

 

 

 

 

1

 

YK HAZIRLIK KURSU VAR MI?

Hayır.

 

YILLIK ÖĞRENİM ÜCRETİ NEDİR?

2020-2021 yılı öğrenim ücreti peşin 70 bin TL, 10 taksitle 75 bin 250 TL.

14-07-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş