Arama sonuçları

Anadolu Üniversitesi öğrencileri üç ders sınavını geri istiyor

Anadolu Üniversitesi öğrencileri üç ders sınavını geri istiyor

Anadolu Üniversitesi öğrencileri üç ders sınavını geri istiyor. Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi, üç ders sınavı ile yaz okulu arasında birkaç kez fikir değiştirmiş, sonuç olarak, öğrencilerin üç dersten sınava girip mezun olmasını sağlayan 'üç ders sınavı' uygulaması yerine yaz okulunda karar kılınmıştı.

ÖĞRENCİLER KARARA TEPKİLİ

Öğrenciler ise 3 ders sınavı ile erken mezun olma şanslarını yitirdiklerini ve yüksek lisans başvurularını da kaçıracaklarını belirtiyor. Öğrencilerin talebi geçen yıl olduğu gibi hem 3 ders sınavının yapılması hem de yaz okulu açılması.

Öğrencilerin konuyla ilgili şikayetleri sosyal medyada da ses getirdi. #üçderssinavinigeriistiyoruz etiketiyle şikayetlerini Twitter'da belirten öğrencilerden bazılarının tweet'leri şu şekilde:

  • Erken mezun olmak istiyoruz. Ek ücret ödemek istemiyoruz. Pandemi sürecinde iç içe sınav olmak istemiyoruz. 3 ders sınavı iptal edilsin yerine yaz okulu gelsin denilmedi.
  • Bir dersi olanlar neden dönem harcı öder gibi yaz okuluna ücret ödemek zorunda? Hakkımızı geri verin. Adaletse eğer üç ders sınavı asla kaldırılmamalı
  • Önce kısa bir açıklama sonrasında sesimizi duyan yok. öğrenciye, eğitme ve bu kadar insanın geleceğine verilen değer bu mu? Verilen hak geri alınamaz heleki böyle bir dönemde lütfen kimseyi mağdur etmeyin.
  • Üç ders sınavını hangi mantıklı karar üzerinde kaldırdınız? Böyle bir süreçte insanlar iş bulmazken, evine ekmek götürmekten zorlanırken siz kalkıp yaz okulu adı altında senatonuzun verdiği bir kararla tek derse 165 TL fiyat biçiyorsunuz.
  • Üç ders sınavıma dokunma! Neden ben tek ders için taa Eylül’ü bekleyelim ve yaz okuluna para ödeyelim? Girmek isteyen üç ders sınavına giremeyen de yaz okuluna girsin. Neden üç ders sınavıma engel oluyorsunuz? Neden hep öğrenci mağdur?
  • Lütfen Sayın Rektörüm, bunu ögrencilerinize yapmayın. Bizim günahımız ne? Sınav başvurularımız, iş başvurularımız aksayacak. Biz 2 hafta sonra mezun olmak istiyoruz.

ÜNİVERSİTEDEN RESMİ AÇIKLAMA YAPILMIŞTI

Konuyla ilgili olarak daha önce Anadolu Üniveritesi Açıköğretim Fakültesi tarafından yapılan açıklama ise şöyleydi:

Sevgili Açıköğretim Sistemi Öğrencileri,

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal, öğrencilerimizden gelen yoğun talep üzerine, 2019-2020 eğitim-öğretim yılında, Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri’nde “Yaz Okulu” yerine “Üç Ders Sınavı” uygulanması yönünde alınan kararı yeniden değerlendirmek üzere, Üniversite Yönetim Kurulu’nu acil gündem ile toplantıya çağırmıştır. Bu doğrultuda 08.07.2020 tarihinde toplanan Üniversite Yönetim Kurulu, “Yaz Okulu” açılmasına karar vermiştir. “Yaz Okulu” sınavları Eylül ayında, pandemi şartlarının elvermesi hâlinde yüz yüze, aksi takdirde çevrimiçi olarak yapılacaktır.

“Yaz Okulu” başvuru takvimi Üniversitemiz web sitesi üzerinden duyurulacaktır.

Tüm öğrencilerimize sağlıklı günler ve sınavlarında başarılar dileriz.”

14-07-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş