Arama sonuçları

Andımız okullarımıza, Atatürk kabartması madalyalarımıza geri dönecek

Andımız okullarımıza, Atatürk kabartması madalyalarımıza geri dönecek

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK), Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı. CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu'nun "Öğrenci Andı" ve "devlet madalyaları" ile ilgili kararını değerlendirdi. Öztrak şöyle dedi: "Danıştay aldığı iki ayrı kararla, hem okullarda okutulan andımızı, hem de devlet madalyalarından Atatürk kabartmasını kaldırdı. Andımızın ve devlet madalyalarındaki Atatürk kabartmasının kaldırılmasını isteyen kim, Erdoğan şahsım hükümeti. Hükümetin sıkıntısının sebebini biliyoruz. Atatürk demek, milli şeref, haysiyet ve onur demektir, Türkiye demektir. Atatürk demek, bağımsızlık demektir. Beyhude çabalarla Atatürk'ü bu milletin yüreğinden de zihninden de söküp, atamazsınız. Artık bunu anlayın. Bu milletin sinir uçlarıyla daha fazla oynamayın,"

ANDIMIZ DA ATATÜRK SEVGİSİ DE SİLİNMEYECEK

Geçmişi hatırlatmak istediğini belirten ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, öğrenci andı ile ilgili daha önce yaptığı açıklamaların videosunu izleten Faik Öztrak, şöyle devam etti:

"Bu nasıl iş anlamakta zorluk çekiyorum Sayın Bahçeli? İktidar ortağınız daha önce verilmiş olan andımızın okutulması gerektiğini söyleyen kararı iptal ettirmek için Danıştay'a yeniden başvuruyor. Milli Eğitim Bakanlığı Danıştay'a verdiği dilekçede, andımız hakkında, '21. Yüzyılın Türkiye'sinde, 30'lu yılların ritüellerini benimsemek, çağ dışı bir yaklaşımdır.' diyor. Aynı Milli Eğitim Bakanlığı, 'Gerek faşizm, gerekse komünizm öğrenci andı benzeri uygulamaları, sıkça kullanmıştır.' diye ahkam keserken siz neredeydiniz? Siz, Cumhur İttifakı'ndaki ortağınız bu itiraz dilekçesini verirken ne yapıyordunuz?"

AYIP MI OLDU?

Bahçeli'nin karar çıktıktan sonra Danıştay'ı eleştirdiğini hatırlatan Öztrak, şöyle devam etti:

"Sizin için 'Türküm' demek, ayıp mı oldu? 'Doğruyum' demek, yanlış mı oldu? 'Çalışkanım' demek, çarpıklık mı oldu? Ne oldu? Yoksa, 'kırmızı çizgileriniz' artık pembeleşti mi? Şunu herkes bilsin, andımız herhangi bir etnik kökeni dışlamaz, kimseyi ayrıştırmaz."

Faik Öztrak, öğrenci andının ülke bütünlüğü içinde, vatan sevgisini, Cumhuriyet ideallerini barındırdığını, saygı ve sevgi kavramlarını içselleştirdiğini, çağdaş medeniyetler seviyesinin üzerine çıkma hedefini simgelediğini belirtti. Öztrak, "Cumhur İttifakı ne yaparsa yapsın andımızın her kelimesi ve Atatürk sevgisi, bu milletin yüreğinden ve ruhundan silinmeyecektir. Andımız okullarımıza, Atatürk kabartması ise madalyalarımıza geri dönecektir" dedi.

15-03-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş