Arama sonuçları

Ankara Eğitim Platformu: Yemek ve servis ücretleri iade edilecek

Ankara Eğitim Platformu: Yemek ve servis ücretleri iade edilecek

Ankara Eğitim Platformu: Yemek ve servis ücretleri iade edilecek. Ankara’da bir platform çatısı altında toplanan özel okullar uzaktan eğitim süresince verilmeyen servis ile yemek ücretlerini iade etme kararı aldı.

Uzaktan eğitim sürecinde veliler verilmeyen hizmet olduğunu belirterek, yemek ve servis ücretlerinin geri iade edilmesini istiyor. Bazı okullar bu ücretleri iade ediyor. Ankara’nın köklü okullarının oluşturduğu Ankara Eğitim Platformu da iade kararı aldı.  

ANKARA EĞİTİM PLATFORMU: YEMEK VE SERVİS ÜCRETLERİ İADE EDİLECEK

Platform Başkanı Mirkan Aydın uzaktan eğitime geçildiği günden itibaren özel okulların da bu süreci başlattıklarını hatırlattı. Ayrıca okulların telafi döneminde de yüz yüze eğitim yapacaklarını söyleyen Aydın, yüz yüze telafi eğitimlerinin, sadece Haziran ve Eylül ayları ile sınırlı olmayacağını, gerekirse 2020-21 eğitim yılında da geçmiş yıl eksiklerinin telafi edilebileceği dile getirdi.

Mirkan, telafi eğitimleri de hesap edilip, öğrencinin kullanmadığı yemek veya servis hizmetinin ortaya çıkması halinde, özel okulların velinin kullanmadığı yemek ve servis ücretlerinin iadesini yapacaklarını belirterek, şöyle dedi:

“Ayrıca Haziran ayı itibariyle, özel okulların kısmen açılması planlanmaktadır. Bilim Kurulu ve Milli Eğitim Bakanlığı'nın onay vermesi halinde, özel okullarımız seyreltilmiş sınıflarda, tüm sağlık ve güvenlik tedbirlerini alarak öğrencilerini kabul etmeye hazırdır. Özel okullar, uzaktan eğitim ve telafi eğitimleriyle 2019-20 yılının müfredatını tamamlayacak, verilmeyen yemek ve servis ücretini iade edecek.”

 

 

12-05-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş