Arama sonuçları

Ankara karantina hastanesindeki kreş kapatılmamış

Ankara karantina hastanesindeki kreş kapatılmamış

Ankara karantina hastanesindeki kreş kapatılmamış. Sağlık Bakanlığı Çin’deki korona virüsü salgınının başlamasından sonra 28 Ocak’ta Ankara’daki Dr. Zekai Tahir Burak Hastanesi’nin karantina hastanesi olarak kullanılacağını duyurmuştu. Çin’deki 42 Türkiye vatandaşını taşıyan uçak 1 Şubat’ta Ankara’ya inmiş, 42 yolcu ile 20 mürettebat Dr. Zekai Tahir Burak Hastanesi’nde gözlem altında tutulmuştu.

Bugün de İran’dan getirilen 132 Türkiye vatandaşı karantina için aynı hastaneye götürüldü.

Duvar'dan Serkan Alan'ın haberine göre; hastaneyle aynı bahçede bulunan ‘Küçük Melekler’ adlı kreşin kapatılmadığı ortaya çıktı. Korona virüslü olduğundan şüphelenilen yolcuları taşıyan ambulanslar kreşin kapısının önünde durdu. Yolcular, özel kıyafet giymiş personel tarafından hastaneye alınırken kreşin önünden geçti.

Çocuğunu almak için kreşe gelen bir veli ambulansla taşınan kişilerde korona virüsü olma ihtimalini öğrenince karantina hastanesi içerisindeki kapatılmamasına tepki gösterdi ve “Hiç düşünülmeyen 150 tane çocuk var burada” dedi. Kreşteki yaşları 3-ila 6 arasında değişen çocuk sayısının 120’ye yakın olduğu belirtildi. Çin’den gelenlerin hastaneden tahliye edilmesinden bir süre sonra kreşin tekrar açıldığı yaklaşık 10 gündür de açık olduğu öğrenildi.

NE OLMUŞTU?

Çin'de ortaya çıkan ve hızla yayılan koronavirüs salgını, İran'da da ölümlere yol açmıştı. İran'da yaşayan Türk vatandaşlar da koronavirüs salgını nedeniyle Türkiye'ye dönmeye başlamıştı. Türkiye'ye dönmek isteyenler için özel sefer düzenlenmişti. Bu kapsamda Türk Hava Yolları'na ait TK879 sefer sayılı Tahran uçağı, öğle saatlerinde Ankara Esenboğa Havalimanı'na iniş yapmıştı. Uçakta bulunan 132 Türk yolcu ve mürettebat, ilk kontrollerinin ardından havalimanında bekleyen ambulanslarla karantina hastanesi olarak hazırlanan Dr. Zekai Tahir Burak Hastanesi'ne nakledilmişti.

Yolcular, burada 14 gün boyunca gözlem altında tutulacak.

BAKAN KOCA'DAN AÇIKLAMA

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, konuyal ilgili yaptığı yazılı açıklamada, "Bilindiği üzere, 23 Şubat'tan itibaren, komşumuz İran’la kara, demir ve havayolu geçişleri durdurulmuştur. Kara sınırlarımız karşılıklı olarak kapalıdır ancak havayoluyla ülkemizden İran’a dönmek isteyen İran vatandaşları için dönüşler devam etmektedir" demişti.

26-02-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş