Arama sonuçları

Ankara Üniversitesi öğrencileri mağdur

Ankara Üniversitesi öğrencileri mağdur

Ankara Üniversitesi, bütünleme sınavları başladıktan iki gün sonra sınavları ertelediğini duyurdu. Kötü hava koşulları nedeniyle alındığı söylenen karara öğrenciler tepki gösterdi.

BirGün'den Nisa Küçük'ün haberine göre, üniversiteler için güz dönemi sona eriyor. Birçok üniversite, bütünleme sınavları için tarih belirledi. Ankara Üniversitesi ise bu hafta başlayan bütünleme sınavlarını erteledi. Kötü hava koşulları nedeniyle sınav tarihlerinin ertelenmesi kararına öğrencilerden tepki geldi. Öğrenciler sınavların online olması için imza kampanyası başlattı.

İKİ SINAV ARASI 15 GÜN

Ankara Üniversitesi'nde final sınavları 14 Ocak'ta sona erdi. Senato'nun aldığı kararla 22-30 Ocak tarihinde yüz yüze yapılacak bütünleme sınavları 29 Ocak- 4 Şubat tarihlerine ertelendi. Bahar yarıyılı ise 14 Şubat'ta başlayacak.

150 TL OTOBÜS BİLETİ

Ankara Üniversitesi son sınıf öğrencisi olan B.A, alınan karardan dolayı mağdur olduğunu kaydetti.

Sadece iki ders için sınava gireceğini söyleyen B.A, "Bahar dönemi 14 Şubat'ta başlıyor, yeni bütünleme tarihine göre ise bütünleme sınavları 4 Şubat'ta bitiyor. Ailemizi doğru düzgün göremeden, dinlenemeden tatil bitmiş olacak" dedi.

Okul yönetimin ani karar alma alışkanlığının olduğunu ifade eden B.A, şunları belirtti:

"Kimsenin umurunda değiliz. Sınavlardan bir gece önce 'Sınavları iptal ettik' diye duyuru yapmaya utanmıyorlar. Öğrenci bu karardan mağdur olur mu, öğrencinin iki hafta daha bekleyecek parası var mı diyen yok. Bizim okulda final ve bütünleme sınavları arasında iki haftaya yakın fark var. Bütünleme sınavlarını beklemek için bir aylık tatilin iki haftasını Ankara'da geçirmeyeyim, dedim. Final sınavları bitince ailemin yanına İstanbul'a döndüm. Bu hafta sınavım var diye 150 TL verip Ankara'ya geldim, sınavlarım başlamadan bir gün önce bu karar çıktı. Verdiğim otobüs parasına mı üzülüyüm, iki hafta daha bekleyeceğim ona mı üzüleyim bilmiyorum. Bu kararın iptal edilmesini ve sınavların online olmasını istiyorum."

ONLİNE OLSUN

Ankara Üniversitesi ikinci sınıf öğrencisi E.D de alınan karardan şikayetçi oldu. Sadece bir dersten bütünleme sınavına gireceğini aktaran E.D, "Fazladan masraf çıkmasın diye final sınavlarım bitince ailemin yanına Kocaeli'ye dönmedim. Finallerden sonra iki hafta burada bekledim ve bütünleme sınavına girip eve gitmeyi planlıyordum. Şimdi ise bir sınav için iki hafta daha beklemem gerekecek. İki hafta daha beklemek istemediğim için bütünlemeye girmeyeceğim galiba. Çünkü iki kere Kocaeli'ne git gel yapacak param yok" diye konuştu.

Meteorolojinin hava koşulları hakkında bir hafta önceden uyarı yaptığını anımsatan E.D, şunları kaydetti:

"Okul yöretimi asla öğrencileri düşünmüyor. 850 TL KYK kredisi alıyorum. Bu para ne barınmaya ne ulaşıma ne beslenmeye yetiyor. Ailemden para isterken iki kere düşünüyorum. Finallerim bittikten 10 gün sonra bütünleme sınavlarım başmayacaktı. Bu 10 günü ailemin yanında geçirmek isterdim ama git gel 200 TL harcamak istemedim. Şimdi ise alınan kararla boşa beklediğimi görüyorum. En başından beri bütünleme sınavlarının online olmasını istedik, fakülte yönetimiyle de konuştuk. Ancak okul yönetimi 'Öğrenciyi daha fazla nasıl yorarım' diye düşünüyor bence."

26-01-2022


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş