Arama sonuçları

Ankara Üniversitesi'nden Prof. Dr. Gökhan Hotamışlıgil'e fahri doktora

Ankara Üniversitesi'nden Prof. Dr. Gökhan Hotamışlıgil'e fahri doktora

Ankara Üniversitesi (AÜ), "JNK adını verdiği şişmanlık geni ile besinlerin vücutta tahribat yapan etkilerini ortadan kaldıran STAMP2 geni keşifleri" dolayısıyla Prof. Dr. Gökhan Hotamışlıgil'e fahri doktora verdi.

AÜ'den yapılan açıklamaya göre, Ankara Üniversitesi Senato Salonu'nda Prof. Dr. Hotamışlıgil için fahri doktora tevdi töreni düzenlendi.

MEZUN OLDUĞU ÜNİVERSİTEDEN

Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar, üniversitenin tıp fakültesinden mezun olan Hotamışlıgil'in yurtdışında sayısız projede görev aldığını ve yıllardır büyük başarılara imza attığını belirterek, şunları kaydetti:

"Bu topraklarda yetişen nice değerimiz gibi nerede ve hangi şartta olursa olsun daima Türk olmakla, ülkemizin kıymetli okullarından yetişmekle övünmüş ve aidiyet bağlarını da daima güçlü tutmuştur. Öyle ki Amerikan-Türk camiası tarafından 'Altın Türk' ve 'Toplum Lideri' olarak payelendirilmiş ve pek çok önemli ödülün de sahibi olmuştur. Eğitim aldığı Ankara Üniversitesi de kendisini ortaya koyduğu bu önemli çalışmaları, Amerika Birleşik Devletleri ve Türkiye arasındaki ilişkilerde bilimle kurduğu sağlam temelli köprüler ve pek çok önemli çalışmasının yanında 'JNK' adını verdiği şişmanlık geni ile besinlerin vücutta tahribat yapan etkilerini ortadan kaldıran 'STAMP2' geni keşifleri nedeniyle bugün kendisine fahri doktora unvanını tevdi etti."

"ANKARA ÜNİVERSİTESİ ADINA BİR BELGEDİR"

Hotamışlıgil ise fahri doktoranın tevdi edilmesi dolayısıyla büyük mutluluk yaşadığını ve onur duyduğunu dile getirerek, şöyle dedi: "Bu benim adıma olmaktan ziyade tüm Ankara Üniversitesi adına bir belgedir. Kişisel doktoramı yıllar önce yapmıştım ama bu belge, Ankara Üniversitesi camiasının büyük başarısıdır, onurudur."

Konuşmaların ardından Ünüvar tarafından Hotamışgil'e fahri doktora unvanı tevdi edildi.

Törene, Hotamışlıgil'in eşi Dr. Selen Ciliv Hotamışlıgil de katıldı.

Prof. Dr. Hotamışlıgil, törenin ardından AÜ Tıp Fakültesi Morfoloji Yerleşkesinde "Moleküler Hücre Mimarisi ve Metabolik Program" başlıklı konferans verdi.

02-06-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş