Arama sonuçları

Ankara ve Azerbaycan üniversitelerinden çift diploma

Ankara ve Azerbaycan üniversitelerinden çift diploma

Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar, Azerbaycan Teknik Üniversitesi ile imzaladıkları protokol sayesinde bilgisayar bölümü mezunlarının çift diploma alabileceklerini söyledi. Azerbaycan'daki tıp, teknik, iktisat ve mimarlık üniversiteleriyle yakın işbirliği yürüttüklerini aktaran Ünüvar, bazı üniversitelerle protokolleri yenilediklerini, bazılarıyla ise yeni protokoller yaptıklarını bildirdi.

ÖĞRENCİLERE ÇİFT DİPLOMA OLANAĞI

Ünüvar, Azerbaycan Teknik Üniversitesi Bilgisayar Bölümü öğrencileri ile Ankara Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü öğrencilerinin ikili diploması için bir çalışma planlandıklarını söyledi. Ünüvar, “Öğrenciler ilk iki yılı Bakü'de, son iki yılı Ankara'da okuyacak ve hem Ankara Üniversitesi hem de Azerbaycan Teknik Üniversitesi diplomasına sahip olacaklar” dedi.

HANGİ ÖĞRENCİLER BAŞVURABİLECEK?

Ankara Üniversitesi ile Azerbaycan Teknik Üniversitesi arasında imzalanan protokole göre, Azerbaycan vatandaşı olan öğrencilerin ortak programa katılabilmeleri için Azerbaycan Cumhuriyeti Devlet Sınav Merkezi sınavlarından yeterli puanı almaları, ayrıca Ankara Üniversitesi’nin yurtdışından öğrenci kabullerinde temel aldığı sınavlardan birinden asgari başarı koşulunu sağlamış olmaları gerekiyor.

Orta öğretimini Türkiye’de tamamlamış olan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı öğrenciler ise ortak programa, YKS sonuçlarına göre ÖSYM tarafından yerleştirilecek. Buna ek olarak, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı öğrencilerin Azerbaycan Teknik Üniversitesi’nin asgari kabul koşullarını da sağlamaları gerekiyor.

Eğitim dili İngilizce olacak programa katılacak öğrenciler, 1 ve 2. sınıfı Azerbaycan Teknik Üniversitesinde, 3 ve 4. sınıfı ise Ankara Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümünde birlikte okuyacak. Ortak eğitim-öğretim programını başarıyla tamamlayan her öğrenciye, Azerbaycan Teknik Üniversitesi ve Ankara Üniversitesi tarafından birbirinden bağımsız çoklu bilgisayar mühendisliği diploması verilecek.

05-11-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş