Arama sonuçları

Antalya'da tarım sektörü üniversite iş birliğini artırmak için toplantı düzenlendi

Antalya'da tarım sektörü üniversite iş birliğini artırmak için toplantı düzenlendi

Akdeniz Üniversitesi'ndeki tarımla ilgili bilimsel çalışmalardan sektörün faydalanabilmesi için toplantı düzelendi.

Antalya Tarım Konseyi'nin (ATAK) düzenlediği "Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesi ile Tarım Sektörü İşbirliği Toplantısı", ATAK ve Antalya Ticaret Borsası Başkanı Ali Çandır, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Erkan, Ziraat Fakültesindeki 9 bölümün başkanı ve özel sektör temsilcilerinin katılımıyla çevrim içi düzenlendi.

Tarım Konseyinin yürüttüğü çalışmalar hakkında bilgi veren Çandır, Konsey olarak tarımın bütün kesimlerini birlikte hareket etmeye ve ortaklaşa çözümler üretmeye yoğunlaştırmayı amaçladıklarını ifade etti.

Salgın sürecinde tarımın stratejik bir sektör olduğunu herkesin gördüğünü vurgulayan Çandır, "Eğer üniversite ile iş dünyası iş birliğine öncelikle bir yerden başlayacaksak bu alan muhakkak ki tarım olmalı. Bu iş birliği girişimini de sürdürülebilir nitelikte yapmalıyız." dedi.

Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Erkan da akıllı tarım, iyi tarım uygulamaları ve sürdürülebilir tarım, küresel ısınma ve iklim değişikliğine bağlı tür ve bitkisel hayvansal genotiplerin geliştirilmesi, bitki ve hayvan ıslah çalışmaları gibi konulara öncelik verdiklerini aktardı.

Erkan, bilimsel çalışmaların tozlu raflarda kalmaması için önümüzdeki günlerde tez sunum günleri düzenlemeyi planladıklarını kaydetti.

05-04-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş