Arama sonuçları

Antalya'da 'Tarım ve Çocuk Çalıştayı' düzenlenecek

Antalya'da 'Tarım ve Çocuk Çalıştayı' düzenlenecek

Antalya'da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında "Tarım ve Çocuk Çalıştayı" gerçekleştirilecek.

Çalıştay, Antalya Ticaret Borsası (ATB), Antalya Tarım Konseyi (ATAK), Antalya İl Tarım Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle gelecek nesillere tarımı tanıtmak, sevdirmek, çocukların bilincini ve tarıma olan ilgisini artırmak amacıyla 23 Nisan'da Zeytinpark'ta düzenlenecek.

TARIM, ÇEVRE VE SU ANLATILACAK

"Tarım ve Çocuk Çalıştayı" kapsamında, akademisyenler tarafından çocuklara, geçmişten günümüze tarım, çevre, su ürünleri, hayvanların ve bitkilerin dünyası konularında eğitimler verilecek.

Çalıştayda Prof. Dr. Bülent Topkaya çevre eğitimi, Prof. Dr. Jale Korun su ürünleri eğitimi, Prof. Dr. Tuncay Neyişçi ekoloji eğitimi, Doç. Dr. Aşkın Galiç hayvansal üretim eğitimi, Doç. Dr. Nafiye Ünal bitkisel üretim eğitimi verecek.

Eğitimin ardından çocuklar, öğrendiklerini kendi aralarında tartışıp, tarımla ilgili görüş ve önerilerini dile getirecekler. Çocukların görüş ve önerileri, çalıştayın sonuç raporuna yansıyacak.

Antalya Ticaret Borsası Başkanı Ali Çandır, stratejik sektör olan tarımın öneminin her geçen gün arttığını belirtti.

Antalya İl Tarım Müdürü Gökhan Karaca da tarımla ilgili üretici ve sektöre yönelik çok sayıda çalışma yaptıklarını aktardı. Çocuklara yönelik çalışmaları da ihmal etmediklerini dile getiren Karaca, "Çocukların gözünden tarım ve doğayı anlamak için, yürüttükleri çalışmaları çocukların bakış açısıyla derinleştirmek için çalıştayı düzenliyoruz" diye konuştu.

Antalya İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çalışkan da geleceğin mimarı çocuklar ve gençlerin her alanda yetkin ve etkin bireyler olarak yetişmelerini öncelediklerini kaydetti

19-04-2022


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş