Arama sonuçları

Arapça okul tabelaları çoğalınca MEB karar aldı: Sadece Türkçe olacak

Arapça okul tabelaları çoğalınca MEB karar aldı: Sadece Türkçe olacak

Son zamanlarda Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı okul tabelalarındaki Arapça yazıların çoğalmasının ardından Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmelik değişikliği ile tabelalarda kullanılacak tek dilin Türkçe olmasına karar verildi.

BirGün'de yer alan habere göre, Türkiye'nin çeşitli illerinde Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) onaylı özel eğitim kurumlarının tabelalarınında, Türkçe isimden önce Arapça isime yer verildiği görülüyordu. Sosyal medyadan tepki gösterilen bu uygulama 15 Temmuz 2021 tarihli Resmi Gazete'de yayınlanan yönetmelikle son buldu.

25 Ekim 2020'de Ankara'nın Mamak ilçesinde bulunan bir özel okulun tabelasında Arapça kullanılmasıyla gündeme gelen uygulama tepki çekmişti.

TABELALARIN DİLİ TÜRKÇE OLACAK

15 Temmuz 2021'de Resmi Gazete'de yayınlanan yönetmelikte şöyle denilerek, uygulamaya son verildi: ''Bakanlık merkez ve taşra teşkilatı ile Bakanlığa bağlı kurum, kuruluş, resmî ve özel tüm eğitim kurumlarının tabelaları; Bakanlıkça hazırlanan ve yürürlüğe konulan kılavuzda gösterilen örneklere uygun renk ve yazı tipinde olmak kaydıyla Türkçe yazılır.''

Bu yönetmeliğe göre artık Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı olan tüm kurum ve kuruluşlarda kullanılacak olan tabelaların dili Türkçe olacak.

16-07-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş