Arama sonuçları

Araştırma üniversitelerinin rektörleri YÖK’te bir araya geldi

Araştırma üniversitelerinin rektörleri YÖK’te bir araya geldi

YÖK Başkanı Yekta Saraç "Araştırma ve Aday Araştırma" üniversitelerinin rektörleriyle bir araya geldi. Saraç toplantının detaylarını Twitter hesabından paylaştı.

YÖK'te yapılan toplantıya 11’i araştırma ve 6’sı aday araştırma olmak üzere toplam 16 üniversite rektörü katıldı. Üniversitelerin yetkinliklerine dair bilgilendirmeler yapıldığını bildiren Saraç Twitter hesabından şunları paylaştı:

"Yeni YÖK’ün Türk yüksek öğretimine kazandırdığı değerlerden birisi de ihtisaslaşma ve araştırma üniversiteleri sürecidir. Araştırma Odaklı İhtisaslaşma Projesi  kapsamında yer alan “Araştırma ve Aday Araştırma Üniversitelerimizin” rektörleri ile proje kapsamında bugüne kadar gerçekleştirdikleri çalışmaları değerlendirmek üzere YÖK’te bir araya geldik. Toplantımızda ayrıca, ülkemizin kalkınması için önemli olan ve Kalkınma Planında yer alan  kritik  alanlarda üniversitelerimizin yetkinliklerine dair bir bilgilendirme sunumu yapıldı. Bu kapsamda atılacak adımlara ilişkin değerlendirme yapma fırsatını bulduğumuz verimli bir toplantı oldu. Değerli rektörlerimize ve ekiplerine gayretlerinden dolayı teşekkür ederiz. Yeni YÖK olarak hayata geçirdiğimiz bütün projelerimizi yakından takip ediyor, yükseköğretimde kalitenin “şeffaf, hesap verebilir ve rekabetçi” süreçlerde gelişeceğini düşünüyoruz. Bu kapsamda çalışmalarımızı sürdürmeye devam edeceğiz."

ARAŞTIRMA ÜNİVERSİTELERİ

Ankara Üniversitesi, Boğaziçi Üniversitesi, Erciyes Üniversitesi, Gazi Üniversitesi, Gebze Teknik Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Üniversitesi, Orta Doğu Teknik Üniversitesi, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü 

ADAY ARAŞTIRMA ÜNİVERSİTELERİ

Bursa Uludağ Üniversitesi, Çukurova Üniversitesi, Ege Üniversitesi, Selçuk Üniversitesi ve Yıldız Teknik Üniversitesi

07-04-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş