Arama sonuçları

Arılılar ‘Beethoven Rap’ yaptı

Arılılar ‘Beethoven Rap’ yaptı

 

Arılılar ‘Beethoven Rap’ yaptı. Özel Arı Ortaokulu öğrencileri, Türkiye, Gana ve ABD arasında uluslararası bir çevresel çevrim içi iş birliğinde gerçekleştirilen “Beethoven Nature Rap” Projesinde çevresel sorunlara dikkat çekti.

Ulusları iklim değişikliğine dikkat çekmeye ve bu yönde eylemde bulunmaya çağrı yapan uzun soluklu projede, Özel Arı Okulları, Uluslararası Toplum Koleji (Accra) ve Palisades İlköğretim Okulu (Los Angeles) uluslararası öğrencileri yer aldı.

Öğrenciler, Beethoven 2020 yılı olarak ilan edilen bu yılda Beethoven Senfoni No.9'a adanmış, küresel bir iklim hareketine imza atarak bir rap şarkısı hazırladı.

ARILILAR ‘BEETHOVEN RAP’ YAPTI

Bu eğitim-öğretim yılında başlayan projenin ilk adımında öğrenciler, çevre ile ilgili pek çok araştırma yaptı. Proje ortaklarının farklı bakış açılarını yansıtan araştırma sonucunda ise öğrencilerin düşünceleri öğretmenler tarafından açılan bir blog sitesine taşındı.

Proje sürecinde öğrenciler okul kampüsü çevresinde belirli yerleri tespit ederek "Okul Çevresi Çöp Avı"na çıktı. İnternet ortamında video konferans görüşmeleri üzerinden yürütülen projede öğrenciler, bir doğa rap’i hazırlamak ve ilk şarkı sözlerini yayınlamak için gruplar oluşturdu. Ve öğrencilerin hazırladığı şarkı sözleri öğretmenlerin öğrencileri için oluşturdukları sanal sınıfta paylaşıldı.

Uluslararası projede çevresel sorunlara dikkat çekmek, farkındalık yaratmak isteyen Arılılar, yabancı ülkelerden okullarla iş birliği yaparak hazırladıkları “Beethoven Rap”i Dünya Günü Haftası içinde yer alan 25 Nisan 2020 tarihinde duyurdu.

 

 

 

30-04-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş