Arama sonuçları

Artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak, kendimize yatırım yapmalıyız

Artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak, kendimize yatırım yapmalıyız

Artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak, kendimize yatırım yapmalıyız. Ege Genç İş İnsanları Derneği (EGİAD) Başkanı Mustafa Aslan koronavirüs salgınından sonra artık hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağını söyleyerek, “Yeni düzene bu anlamda adapte olmak zorundayız” dedi

EGİAD’ın sosyal sorumluluk projelerinden biri olan ve 11 yıldır süren EGİAD Hayat Okulu bu yıl online olarak açıldı. İzmir’deki 5 üniversiteden 100’ü aşkın meslek yüksekokulu öğrencisinin katılımıyla gerçekleşecek “Hayat Okulu” kapsamında 5 hafta boyunca öğrencilere kişisel gelişim eğitimleri verilecek. Her yıl en az 150 öğrenciyi mezun eden EGİAD Hayat Okulu’ndan bu sene ile birlikte bine yakın genç hayata kazandırılmış olacak.

ARTIK HİÇBİR ŞEY ESKİSİ GİBİ OLMAYACAK, KENDİMİZE YATIRIM YAPMALIYIZ

Meslek yüksek okulu öğrencilerinin, sosyal yetkinliklerini güçlendirerek iş hayatında tercih edilir eleman haline gelmelerini amaçlayan EGİAD, İzmir'deki üniversitelere bağlı meslek yüksekokullarından seçilen 100’ü gencin kariyer planlamasına destek olmak üzere eğitimler veriyor. Ege Üniversitesi Ege Meslek Yüksek Okulu, Ege Üniversitesi Emel AKIN Meslek Yüksek Okulu, İzmir Ekonomi Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu, Dokuz Eylül Üniversitesi İzmir Meslek Yüksekokulu, Yaşar Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu’nda eğitim gören gençler eğitimlere katıldı.

EGİAD Başkanı Mustafa Aslan, genç iş insanları örgütü olarak genç neslin kendileri için büyük önem taşıdığını belirterek genç işsizlik rakamlarını düşürmek için mücadele ettiklerini dile getirdi. Gençlerin elinden tutulmasının önemine dikkat çeken Başkan Aslan şöyle konuştu:

GENÇLERE DESTEK İÇİN

"Hem yaşanılan nitelikli ara eleman bulma sorununa çözüm getiren hem de genç işsizliğe bir nebze de olsa çare olan Hayat Okulu kapsamında etkili iletişim becerileri, kurum kültürü, kariyer planlama, CV yazım teknikleri, mülakat teknikleri, stres yönetimi, zaman yönetimi, duygusal zekâ, takım çalışması, çatışma teknikleri, karar alma ve problem çözme teknikleri gibi alt başlıklar ele alınacak.”

KİŞİSEL GELİŞİM ÖNEM KAZANDI

Yaklaşık 2 aydır Covid-19 nedeniyle zor günlerden geçildiğini hatırlatan EGİAD Başkanı Aslan, hayatın her alanında inanılmaz hızlı bir değişim yaşandığına dikkat çekerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Yeni düzene bu anlamda adapte olmak zorundayız. Yeni düzen bize hem esnek ve uzaktan çalışmayı getirecek hem de her zamankinden fazla şekilde kişisel gelişimimize önem vermemiz ve kendimize yatırım yapmamız gerekecek. Dilerim ki EGİAD Hayat Okulu bu anlamda sizlere en büyük faydayı sağlar. Sonuç olarak başında genç ifadesi olan bir derneğin başkanı olarak, gençleri çok önemsediğimizi özellikle belirtmek istiyorum. Onlara yapılan her yatırım fazlasıyla geri dönüyor. Gençlere verilen hiçbir emek kesinlikle boşa gitmiyor. EGİAD olarak uzun yıllardır söylediğimiz bir sloganımız var. Biz “Ülkemizin Geleceğine İnanıyoruz”. Bunu söylerken bir tek güvencemiz var o da GENÇLİK. Sizlerin yüce önder Atatürk’ün gençliğe hitabesindeki her bir sözcüğün anlamını bilerek gereğini yerine getireceğinize inanıyor ve güveniyoruz. İşte bu nedenle bir iş insanları derneği olmamıza rağmen her yıl en az birkaç gençlik projesine imza atıyoruz. Hayat Okulu da bizim gözbebeği projelerimizden bir tanesi.”

Eğitimlerin ilk haftasında Dokuz Eylül Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Engin Deniz Eriş Sosyal Medya İletişimi başlığıyla konuk konuşmacı olarak öğrencilerle buluştu.

27-04-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş