Arama sonuçları

Aşı odaları hazırlanmaya başladı

Aşı odaları hazırlanmaya başladı

Aşı odaları hazırlanmaya başladı. Sağlık Bakanlı’ğınca salgın sürecinde "hastanelerde aşı uygulama odası oluşturulması" hakkında il sağlık müdürlüklerine gönderilen resmi yazı kapsamında aşı odaları hazırlanmaya başlandı.

Ankara Şehir Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Bölümü enfeksiyon uzmanı Doç. Dr. Bircan Kayaaslan, aşının Kovid-19 ile mücadelenin önemli basamaklarından biri olduğunu söyledi.

AŞI ODALARI HAZIRLANMAYA BAŞLADI

Kovid-19 aşılarının uygulanmasına yönelik hastanedeki çalışmaları tamamladıklarını belirten Kayaaslan, şöyle dedi:

"Sağlık Bakanlığının genelgesinde, hastane yatak sayılarına göre bulundurulması gereken aşı odası sayısı belirtiliyor. 1000 yatağın üzerindeki hastanelerde en az 25 aşı odası bulundurulması gerekiyor. Bizim hastanemiz de 1000 yatağın üstünde olduğu için 25'in üzerinde olacak şekilde aşı odalarını hazırladık. Aşı odaları, poliklinik odalarından uzakta. Aşı odaları, hastaların birbiriyle temasını önleyecek şekilde, sosyal mesafe kurallarına uygun olarak hazırlandı. Hastanemize aşı için gelen kişiler, baştan itibaren güvenlik görevlileri ve yönlendirme elemanları tarafından diğer hastalarla temas etmeden aşı odalarına yönlendirilecek."

RANDEVU SİSTEMİYLE GELİNECEK

Hastaların aşı olmaya randevu sistemiyle geleceğini hatırlatan Kayaaslan, hastaların gelmeden önce e-Nabız veya Merkezi Hekim Randevu Sistemi üzerinden aşı hakları olup olmadığını öğrenebileceklerini söyledi. Kayaaslan, hastaların aşı hakları varsa randevu oluşturabileceklerini belirterek, “İster Aile Sağlığı Merkezlerinden ister hastanelerden bu randevuyu alabilecekler" dedi.

Kayaaslan, öncelikle sağlık personeli ve 65 yaş üstü kronik hastaların aşılanmasına yönelik planlama yapıldığını anımsatarak, şunları kaydetti:

"Randevusunu oluşturduktan sonra hastaneye gelenler, aşı odalarına teker teker alınarak muayene edilecek. Gelenlerin daha önceki hastalıklarına dair öyküsü, alerjisinin olup olmadığı, özellikle aşı bileşenine ait alerji öyküsünün olup olmadığı sorgulanacak. Ateşli bir hastalığının olup olmadığı, aşı olmasına engel bir durum olup olmadığı aydınlatılacak. Aşı olması için bir engel yoksa aşılanacak."

15 DAKİKA HASTANEDE KALACAKLAR

Aşılananların en az 15 dakika hastanede kalmasının planlandığını anlatan Kayaaslan, gerekçesini şöyle açıkladı:

"Olası bir yan etki durumunda müdahale edilmesi amacıyla aşı odalarının yanında müdahale odalarımız mevcut. Müdahale odalarında, acil durumda müdahale edilmesi için her türlü teçhizat ve ilaç bulundurulmakta."

 

 

09-01-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş