Arama sonuçları

Aşı olan ‘rıza formu’ imzalayacak

Aşı olan ‘rıza formu’ imzalayacak

Aşı olan ‘rıza formu’ imzalayacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamasına göre Çin’den 3 milyon doz olarak gelen Kovid-19 aşıları Perşembe ve Cuma günleri uygulanmaya başlanacak. Ama aşı olanlardan “riskleri bildiğine dair” onay formu alınacak. Aşılama önce sağlık çalışanları, 65 yaş üstü, emniyet mensupları, öğretmenler, huzurevi çalışanlarına yapılacak.

AŞI OLAN 'RIZA FORMU' İMZALANACAK

Aşı yapılanlara “hastaya konulan teşhis, uygulanacak tedavi ve oluşabilecek riskler açısından bilgilendirme ve tıbbı işlem için hastanın rızasına alma” amacı taşıyan ONAM formu imzalatılacak. Rutin olarak yapılan 13 aşıda alınmayan bu belgenin, salgın döneminde acil aşılama kararı alınması ve bu aşıların henüz ruhsat almamaları nedeniyle sorumluluğun vatandaşla paylaşılması için gerektiği öğrenildi. İki doz arasındaki sürenin açılmasına, yani 28 gün olmasına Bilim Kurulu karar verdi. İnaktif aşılarda iki dozun arası ne kadar açılırsa, o kadar etkin olduğu belirtiliyor.

Bu arada Hükümet yetkilileri, Alman BioNTech’le yapılan anlaşma gereği ilk 500 bin aşının da 10 gün içinde Türkiye’de olacağını öne sürdüler.

12-01-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş