Arama sonuçları

Aşılarını oldular, yüz yüze eğitim istiyorlar

Aşılarını oldular, yüz yüze eğitim istiyorlar

Aşı yaşının 15’e indiği Türkiye’de bazı üniversite öğrencileri tüm aşılarını olurken bazıları aşı kararsızlığı yaşıyor.

Milliyet Gazetesi'nden Mine Özdemir Güneli'nin haberine göre, bu kapsamda yeni akademik yıl için hazırlıklarını sürdüren üniversiteler, yüz yüze eğitim verilebilmesi için öğrencilerini aşı olmaya yönlendiriyor. İstanbul Üniversitesi de “Covid-19 Pandemisinde Aşı Eğitimi, Davranışları ve Beklentiler” başlığında bir anket çalışması yaparak, öğrencilerinin aşı olma durumunu ve yüz yüze eğitim beklentilerini ölçtü. 10 bin 747 öğrencinin katıldığı ankette öne çıkan bulgular şöyle:

YÜZDE 21'İ KOVİD OLDU

- Katılımcıların yüzde 21,8’inin kovid pozitif olduğu ve bunların yaklaşık yarısının ne ağır ne de hafif bir semptom düzeyinde hastalığı geçirdiği görüldü.

- Aşı eğilimi değerlendirildiğinde, öğrencilerin yüzde 80’in üzerindeki bir kısmının olumlu bir düşünceye sahip olduğu görülmekte. Buna karşın aşıyla ilgili toplumun genelinde olduğu gibi öğrencilerin de benzer biçimde kafalarında bazı soru işaretleri olduğu anlaşılmakta.

- Aşı davranışı değerlendirildiğinde, öğrencilerin yüzde 80’lik bir kısmının kendilerine sıra gelen tüm aşıları olduklarını  ve eğer yine gerekirse diğer aşıları da olacaklarını belirttikleri görülmekte. Aşı davranışındaki bu sonuç, aşı eğilimini açık bir şekilde desteklemekte.

- Eğitim öğretime ilişkin beklentiler değerlendirildiğinde, öğrencilerin büyük bir kısmının 2021-2022 eğitim-öğretim yılında yüz yüze eğitim görmek istedikleri görülmekte.

19-08-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş