Arama sonuçları

Atanan öğretmenler göreve başlayamadı

Atanan öğretmenler göreve başlayamadı

Türkiye’de koronavirüs (Kovid-19) vakalarının ortaya çıktığı ilk günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan tedbirler kapsamında 20 bin öğretmen atamasının da gerçekleştirildiği duyurulmuştu. Bir ay geçmesine rağmen ataması gerçekleştirilen öğretmenler, Cumhurbaşkanı Kararnamesi çıkmadığı için görevine başlayamadı. Milli Gazete'den Baki Sancak'ın haberine göre, öğretmenler, MEB’in süreci doğru yönetemediğini dile getirdi.

Koronavirüs tedbirleri kapsamında 16 Mart’ta okullar örgün eğitime kapatılıp uzaktan eğitime geçilmişti. Bu kapsamda öğretmenler EBA üzerinden öğrencilerine eğitimlerini vermeye devam ediyor. Okulların fiili olarak açık olmasına rağmen 18 Mart’ta atanan öğretmenlere yetkililer tarafından ‘okullar açılınca göreve başlayabileceksiniz’ deniliyor. Ancak koronavirüs salgını nedeniyle okulların ne zaman örgün eğitime geçeceği ise bilinmiyor.

‘MEB SÜRECİ DOĞRU YÖNETEMEDİ’

Arapça Öğretmeni B.T, “Atandığımız için çalıştığımız işlerden ayrıldık. Bu işlere geri dönmemiz mümkün değil. Asgari ücret bile elimize geçmiyor. Ücretli öğretmenlik yaparken en azından elimize bir ücret geçiyordu. Birçok arkadaşımız geçinemediği için akrabasında, komşusunda kalmaya başladı. Çocuğuna bebek bezini borçla alan arkadaşlarımız var. KPSS’ye hazırlanırken denemeleri borç parayla alanlar var. Biz 8 ay atanmayı bekledik. Atandık ancak göreve ne zaman başlayacağımız belli değil. Sadece mesele maaş değil; doğu görevi, aday öğretmenlik sürecimiz hatta emeklilik sürecimiz uzayacak. Bize, ‘Yattığınız yerden maaş mı almak istiyorsunuz?’ diyorlar. Bizim böyle bir niyetimiz yok. Biz göreve başlamaya hazırız. Bu duruma düşmemizin sebebi bakanlığın süreci doğru yönetememiş olmasıdır. Bu sürecin böyle gelişebileceğini öngörüyorlardı. Salgın sürecinde atamaları erteliyoruz ya da göreve başlamanız uzun sürebilir denilebilirdi” diye konuştu.

ATAMALAR ERTELENDİKÇE ERTELENDİ

Öğretmen atamalarını takvime göre yapmayan MEB, daha büyük sorunlara neden oluyor. Temmuz ayında KPSS’ye giren öğretmen adayları atama takvimine göre Eylül ayında atamalarının yapılması gerekiyordu. Ertelendikçe ertelenen atamalar önce Şubat ayına ardından da Mart ayının 18’ine ertelendi.

17-04-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş