Arama sonuçları

Atatürk Fen Lisesi: Hangi yüzdelik dilimden öğrenci alıyor?

Atatürk Fen Lisesi: Hangi yüzdelik dilimden öğrenci alıyor?

İstanbul Kadıköy’de bulunan Atatürk Fen Lisesi , 1982 yılında Fen Lisesi projesi kapsamında Türkiye´deki ikinci Fen Lisesi olarak kuruldu. Kadıköy Atatürk Fen Lisesi bu yıl kaç öğrenci alacak? Diplomasının özelliği nedir? Yatılı okumak mümkün mü? Tüm bu soruları pervinkaplancom instagram yayınında konuğumuz olan İstanbul Kadıköy Atatürk Fen Lisesi Müdür Başyardımcısı Metin Toprak yanıtladı. İşte sorular ve yanıtları: 

-2022-2023 öğretim yılı için kontenjanınız nedir? Geçen seneye göre kontenjanda değişiklik oldu mu?

Geçen seneye göre kontenjanımızda bir değişiklik olmadı. 2022-2023 Eğitim Öğretim yılında da kontenjanımız 4 şube 120 öğrenci olacaktır. Ancak bu eğitim öğretim yılından itibaren hazırlık sınıfı uygulaması başlatıyoruz. Yani öğretim süresi hazırlık+4 yıldır.

-Sınıf kontenjanlarınız ne olacak?

Sınıf kontenjanlarımız 30 öğrenci ile sınırlıdır.

SON GİREN ÖĞRENCİNİN BOŞ VE YANLIŞI

-Geçen sene okula son giren öğrencinin yüzdelik dilimi ve puanı ne olmuştu? Bu öğrencinin hangi testte kaç doğru-yanlış-boşu var?

2021-2022 eğitim öğretim yılında yüzdelik dilim 0,20 olup bu dilimin puan karşılığı ise 478,3441 dir. Geçen yıl puan anlamında en son sırada giren öğrencimizin 2 Türkçe, 1 Matematik, 1 de Fen yanlışı vardı. Şunu da vurgulamak isterim her yıl 500 tam puanlı öğrenciler de okulumuza kayıt olmaktadır.

-İlk merkezi yerleştirmenin ardından nakiller döneminde puanlarda nasıl bir değişiklik oldu?

İlk yerleştirme işlemi sonucu yüzdelik dilim 0,17 iken nakiller sonucunda yüzdelik dilim 0,20 olarak gerçekleşmiştir.

Bu sene İngilizce hazırlık sınıfı açıyorsunuz ve zorunlu olacak mı?

2022-2023 Eğitim Öğretim Yılından itibaren Hazırlık sınıfları açılacak olup seviye tespit sınavı ile öğrencilerin seviyeleri ölçülecek olup Hazırlık sınıfları zorunlu olacaktır.

-Haftada kaç saat yabancı dil eğitim görülüyor?

Hazırlık sınıflarında 20 saat olması planlanmaktadır diğer sınıf seviyesinde 4 saat İngilizce dersi vardır.

-İkinci yabancı dil nedir? Haftada kaç saat?

Hazırlık sınıflarında 4 saat Almanca dersi olması planlanmaktadır diğer sınıf seviyesinde 2 saat Almanca dersi vardır.

- Okulda toplam kaç öğretmen bulunuyor? 

37 öğretmen, 2 Müdür Yardımcısı, 1 Müdür Başyardımcısı ve 1 Okul Müdürü olmak üzere eğitim kadromuz 41 kişiden oluşmaktadır.

YATILILIK OLANAKLARI NEDİR?

-Okul aynı zamanda İstanbul dışından gelen öğrenciler için de yatılı olması nedeniyle tercih edilen okullar arasında. Yatılılık olanakları nedir? Bu yıl yatılılık kontenjanı nedir? 

Pansiyon Kontenjanlarımız; Kız Pansiyonu:141 olup doluluk oranı %80, Erkek Pansiyonu:128 olup doluluk oranı %100 dür.

-Şu anda lisede kaç öğrenci öğrenim görüyor? Bu öğrenciler kaç ilden geliyor? Bunların kaçı yatılı okuyor? 

Şuan okulumuzda 504 öğrenci eğitim görmektedir. Yaklaşık 35 farklı ilden öğrencimiz bulunmaktadır. Yaklaşık 240 yatılı öğrencimiz bulunmaktadır.

-Öğrenciler için özel bir burs sistemi var mı?

Mezunlar derneğimiz (AFLİM) ve Okul aile birliğimiz tarafından ihtiyaç bursu ve her seviyedeki başarılı öğrencilerimiz için başarı bursu verilmektedir.

OKULUN SOSYAL YAŞAMI 

-Okulun sosyal yaşamı nasıldır? Kulüpler etkin mi?

Okulumuzda aktif olarak çalışan 26 kulübümüz vardır. Ayrıca etwining ve Erasmus projeleri devam etmektedir. Aktif olarak çalışan toplam 26 kulübümüzün etkinlikleri okul içinde ve dışında yapılmaktadır. Kulüp öğrencilerimiz okul içinde, ilçe, il, ulusal ve uluslararası düzeyde yapılan özel ve resmi kurumların düzenlemiş oldukları yarışmalara katılarak derece almaktadırlar. En son ROBOTİK ve TEKNOLOJİ KULÜBÜ müz, bu yıl ondördücüsü Şanlıurfa'da düzenlenen Uluslarası MEB Robot yarışmalarına katıldı, İngilizce/MUN kulübümüzün, Erasmus projesi kapsamında İspanya ve Fransa’dan gelen öğrenci ve öğretmenlerimizi okulumuzda bir hafta misafir ettik.

ÜNİVERSİTEDE HANGİ BÖLÜMLERE YERLEŞİYORLAR?

-Türkiye’deki üniversitelere yerleşme oranlarına baktığımızda mezunlarınız en fazla hangi bölümleri tercih ediyorlar? YKS yerleşme başarısından söz edebilirsiniz? 

Mezunlarımızın yaklaşık %50 si Tıp fakültelerini, %40 ı Mühendislik fakültelerini geriye kalan %10 luk dilim de Temel bilimler, Hukuk gibi bölümler tercih edilmektedir. TÜBİTAK Bilim Olimpiyatları ve 2204 Araştırma Proje Yarışmalarında da her yıl derecelerimiz bulunmaktadır. 

Bu sene 6-12 Nisan 2022 tarihlerinde Macaristan’da düzenlenen 11. Avrupa Kızlar Matematik Olimpiyatına, 31'i Avrupa ülkesi olmak üzere toplamda 57 ülkenin katılımıştır. Türk Milli takımında yer alan Melek Güngör isimli öğrencimiz Gümüş Madalya kazanarak Avrupa ikincisi olmuştur.

Bu yıl 53.'sü düzenlenen TÜBİTAK 2204 Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri yarışmasında Robotik Ve Kodlama Alanında projemiz Türkiye Birincisi olmuştur. Yine aynı yarışmada Yazılım Alanındaki projemiz Türkiye Üçüncüsü olmuştur. 

-YKS için özel bir hazırlık kursunuz var mı?

2016 yılından beri okulumuzda 12. sınıflarımıza yönelik DYK kurslarımız ile Tübitak Bilim Olimpiyatlarına hazırlık kurslarımız yoğun bir şekilde devam etmektedir. 12.sınıf kurslarımıza katılan öğrencilere haftada bir TYT AYT deneme sınavları yapılmakta olup sonuçlar optik okuyucu ile okunup okulumuz ölçme değerlendirme birimi tarafından değerlendirilerek veli ve öğrenciler ile paylaşılmaktadır. Üniversite hazırlık kursu anlamında ayrıca başka bir takviye kursuna ihtiyaç duymadan ücretsiz bir şekilde öğrencilerimiz sınavlara hazırlanmaktadır. Ayrıca öğrencilerimizin talebi doğrultusunda ve DYK yönergesinin izin verdiği seviyelerde farklı branşlarda kurslar düzenlenmektedir.

YURTDIŞINA ÖĞRENCİ GÖNDERİYOR MU?

-Yurtdışına giden öğrencileriniz var mı? Son yıllarda artıyor mu? Geçen sene kaç öğrenci gitti?

Her yıl bir iki öğrencimiz yurt dışındaki üniversitelerden kabul alarak lisans öğrenimlerini yurt dışında devam ettiriyorlar. Geçen yıl bir öğrencimiz, bu sene de bir öğrencimiz yurt dışındaki bir üniversiteden kabul almışır.

-Neden Kadıköy Atatürk Fen Lisesi’ni tercih etsinler?

Okulumuzun akademik, sosyal, kültürel ve sportif başarıları ortadadır. Bunun yanında

Okulumuz deneyimli, genç, dinamik, alanında yetkin öğretmen ve idareci kadrosuna sahip olup özellikle Tübitak Bilim Olimpiyatları ve Araştırma Proje Yarışmaları ile ÖSYM sınavlarındaki üstün başarıları ile kendini kanıtlamış ve Türkiye'de kendini ispatlamış bir marka okuldur. 2019 yılında yıkılıp yeniden yapılarak modern binasına kavuşmuştur. Türkiye'de Leed Platinum sertifikaya sahip tek okuldur. Kendi kendisinin havasını temizleyen sınıfları, güneş panelleri, yağmur ve gri suların arıtılarak bahçe sulamasında ve rezarvuarlarda kullanıldığı, bisiklet ve yürüme yolları olan çevreci bir okuldur.  

Her yıl okulun açılış töreninde okul müdürümüz “DÜNYANIN EN İYİ OKULUNA HOŞGELDİNİZ” diyerek öğrencilerimizi karşılamaktadır.

Son olarak okulumuzun https://iafl.meb.k12.tr web sayfasına girerek haber bölümünden okulumuzda yapılan tüm etkinliklere ulaşılabilir. Ayrıca 7 Temmuz 2022 gününe kadar hafta içi her gün saat 10.00 da ve 14.00 da iki turum şeklinde okulumuz seminer salonunda yüz yüze okul tanıtımlarımız yapılmaktadır. Tüm adayları bekliyoruz.

25-06-2022


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş