Arama sonuçları

Atatürk Üniversitesi, 'Kuruluş Yeterlilik izin belgesi' aldı

Atatürk Üniversitesi, 'Kuruluş Yeterlilik izin belgesi' aldı

Atatürk Üniversitesi Gıda Analiz Laboratuvarları Koordinatörlüğü bünyesinde kurulan Özel Gıda Kontrol Laboratuvarı, Tarım ve Orman Bakanlığı'nın ilgili uzmanları tarafından yapılan denetimler sonucunda "Kuruluş Yeterlilik İzin Belgesi" almaya hak kazandı.

Atatürk Üniversitesi'nden yapılan açıklamaya göre, YÖK Vizyonu çerçevesinde yürütülen Yeni Nesil Üniversite Tasarım ve Dönüşüm Projesi ile birçok alanda yürütülen başarılı çalışmalarına bir yenisini daha ekledi.

Kimyasal analiz, fiziksel analiz, mikrobiyolojik analiz, fonksiyonel gıda analiz, katkı analiz ve kromatografi analiz laboratuvar birimlerinden oluşan Atatürk Üniversitesi Özel Gıda Kontrol Laboratuvarı, ileri laboratuvar tekniklerinin uygulanabileceği alet ve ekipmanlar ile dizayn edildi.

"GIDA SANAYİCİLERİ VE ARAŞTIRMACILARA HİZMET VERECEĞİZ"

Atatürk Üniversitesi Rektörü Ömer Çomaklı, gıdalar üzerinde uygulanan birçok incelemenin bu laboratuvarda gerçekleşeceğini belirterek, topluma güvenilir gıda sunulması hususunda ellerinden geleni yapacaklarını bildirdi.

Laboratuvar birim sorumluları ve teknik personele yönelik teorik ve uygulamalı eğitimlerin tamamlandığı aktaran Çomaklı, şöyle dedi:

"Önümüzdeki süreçte laboratuvar çalışma izin belgesi için gerekli çalışmalar yapılacak ve müteakiben TÜRKAK ile akreditasyon işlemleri yürütülecek. Akreditasyon işlemlerinin tamamlanmasıyla analiz raporlarına uluslararası düzeyde geçerlilik kazandırılacak. Laboratuvarda hem gıda sanayicileri hem de araştırmacılara hizmet vereceğiz. Ayrıca gıda güvenliğinin sağlanmasına yönelik gıda kontrol hizmetlerine de destek olacağız."

24-04-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş