Arama sonuçları

Atatürk Üniversitesi'nde 25 akademisyene 'Bilimsel Teşvik Ödülü'

Atatürk Üniversitesi'nde 25 akademisyene 'Bilimsel Teşvik Ödülü'

Atatürk Üniversitesi'nde, "2022 Bilimsel Teşvik Ödülleri" kapsamında 25 öğretim üyesine ödül verildi.

Üniversitenin Kurumsal İletişim Direktörlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, akademisyenlerin yaptığı başvuruların Bilimsel Teşvik Komisyonunca değerlendirmesi sonucu, "2022 Bilimsel Teşvik Ödülleri" kapsamında bu ödülü almaya hak kazanan öğretim üyelerine ödülleri törenle takdim edildi.

PROJELERE DESTEK VAR

Rektör Prof. Dr. Ömer Çomaklı, Atatürk Üniversitesi olarak patent ve proje ile uluslararası yayınları ve dış kaynaklı projeleri destekleyip teşvik ettiklerini kaydetti.

Çomaklı, yeni Yükseköğretim Kurulu sistemi kapsamında nitelendirilen ve önemli gelişmeleri referans alarak başlatılan Yeni Nesil Üniversite Tasarım ve Dönüşüm Projesi'nin, Atatürk Üniversitesinde eğitim-öğretim, araştırma ve topluma hizmeti kapsayan bütün süreçlerde aktif rol oynadığına dikkati çekti.

ARAŞTIRMA ÜNİVERSİTESİ OLUNCA

Çomaklı, Atatürk Üniversitesi'nin araştırma üniversitesi etiketini kazanmasıyla ulusal ve uluslararası eğitim camiasında tanınırlığının arttığını söyleyerek, şunları kaydetti:

"Akademisyenlerimiz, birbirinden değerli projeleriyle şehrimizi ve üniversitemizi ön plana çıkarma noktasında çabalıyor. Üniversitemizin kurumsal gelişimi ise ancak tüm mensuplarının yüksek aidiyet ve özverili gayretleri ile mümkün olacaktır. Tüm mensuplarımızın kurumumuzu ileri taşımak için ortak amaç ve hedefler doğrultusunda fedakarlıkla hizmet etme arzusunda olduklarına inancım tamdır. Bu düşüncelerle, üniversitemizin bilgi üretimi ve araştırmacı insan kaynağını desteklemenin, nitelikli bilgi üretimini artırmanın, bilimsel bilgi üretimini teşvik etmenin bir göstergesi olan 'Bilimsel Teşvik Ödülü'ne layık görülen mensuplarımıza en içten şükranlarımı sunuyor, çalışmalarında başarılar diliyorum."

Törende ödül almaya hak kazanan 25 öğretim üyesine ödülleri takdim edildi.

09-06-2022


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş