Arama sonuçları

Atatürk Üniversitesi'nin gastronomi ve mutfak sanatları bölümü akredite edildi

Atatürk Üniversitesi'nin gastronomi ve mutfak sanatları bölümü akredite edildi

Erzurum'daki Atatürk Üniversitesi Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü, Turizm Eğitimi Değerlendirme ve Akreditasyon Kurulu (TURAK) tarafından 3 yıl süreyle akredite edildi.

Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, turizm sektörünün ihtiyaç duyduğu eğitim, araştırma ve hizmeti sağlamak için bilgi ve değer üreten Turizm Fakültesi tarafından verilen kaliteli eğitim tescillendi. 2021 yılında bir yıl süre ile akredite edilen bölümün akreditasyonun yenilenmesi için TURAK’a başvuru yapıldı.

3 YIL SÜREYLE TAM AKRESİTASYON İLE AKREDİTE EDİLMESİNE KARAR VERİLDİ

Öz Değerlendirme Raporu'nda uluslararası ölçütleri dikkate alan TURAK, 15-16 Kasım tarihlerinde yapılan saha ziyaretinin ardından, Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Lisans Programının ara akreditasyon değerlendirilmesinin arından 01.01.2022 tarihinden itibaren 3 yıl süre ile “Tam Akreditasyon” ile akredite edilmesine karar verildi.

Rektör Prof. Dr. Ömer Çomaklı, turizmin dünya ekonomisinde en hızlı gelişen ve büyüyen sektörlerden biri olduğunu belirtti.

Birçok ülkenin ekonomik ve sosyal kalkınmasında lokomotif sektör konumunda olan turizm sektörünün, ülkelerin kalkınmasında önemli fonksiyonu olan temel sektörlerden birisi haline geldiğine dikkati çeken Çomaklı, turizm sektörünün dünyada ve Türkiye’de hızlı bir gelişme göstermesinin bu sektörde çalışacak nitelikli iş gücü gereksinimini de artırdığını ifade etti.

Çomaklı, akredite başvurusunda olan birçok bölümün sırada olduğunu belirterek, yakın zamanda onların da akredite edileceğine inandığını kaydetti.

17-02-2022


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş