Arama sonuçları

ATO Başkanı Baran'dan gençlere 'mesleki eğitim' çağrısı

ATO Başkanı Baran'dan gençlere 'mesleki eğitim' çağrısı

Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran, sanayici ve tüccarın istihdam edecek ara eleman bulamadığını belirtti. Baran, "Halihazırda üniversite mezunu olup da yeni meslek edinmek isteyen gençler Mesleki Eğitim Merkezleri’ne başvurarak eğitim alabilir" dedi.

Baran, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye’de işverenlerin inşaattan sağlığa, tekstilden mobilyaya kadar pek çok sektörde istihdam edecek nitelikli eleman bulmakta zorluk yaşadığına dikkat çekti.

Sorunun işsizlikten ziyade "mesleksizlik" olduğunu dile getiren Baran, şunları kaydetti:

ARA ELEMAN BULUNAMIYOR

"207 üniversitenin bulunduğu ülkemizde, 3 milyonu ön lisans olmak üzere yaklaşık 7,5 milyon üniversite öğrencimiz eğitim görüyor. Bu üniversitelerden mezun olan gençlerimizin bir bölümü eğitim gördüğü alanda aradığı işi, üyelerimiz olan işverenlerin de yine bir bölümü faaliyet gösterdiği alanda aradığı elemanı bulamıyor. Karşılıklı bu arayış hem bireyler hem işletmeler için zaman başta olmak üzere birçok kayba yol açıyor."

"YENİ MESLEK EDİNMEK İSTEYEN GENÇLER EĞİTİM ALABİLİR"

Baran, ülkede geçici koruma altında bulunan Suriyeliler ile Afganların kayıt dışı olarak istihdam edildiğine dair bilgilerin kendisine ulaştığını anlattı.

Baran, Türkiye’nin nüfus projeksiyonunu, üretim hedefini dikkate alarak ihtiyaç duyulan alanlarda yeni fakülteler açması gerektiğini belirtti.

11-08-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş