Arama sonuçları

ATO ile Gazi Üniversitesi 'eğitimde işbirliği' yapacak

ATO ile Gazi Üniversitesi 'eğitimde işbirliği' yapacak

Ankara Ticaret Odası (ATO), Gazi Üniversitesi ile "Eğitim İş Birliği Protokolü"ne imza attı. ATO'dan yapılan açıklamaya göre, Odanın Duatepe Hizmet Binası'nda gerçekleştirilen törende iş birliği protokolünü ATO Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran ile Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Yıldız imzaladı.

Baran, burada yaptığı konuşmada, özellikle yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sürecinde hız kazanan bilim ve teknolojideki değişimin işletmelerin de gelişmesini zorunlu kıldığını bildirdi. Baran, mesleki yeterliliklerini artırma adına iş birliklerine önem verdiklerini söyledi.

İKİ KURUM ARASINDA PROTOKOL

Baran, Gazi Üniversitesi'nin Fen Bilimleri Enstitüsü'ne bağlı alanlarını kapsayan  protokolle üyeler, çalışanları ve ATO personelinin yüksek lisans, doktora ve uzaktan öğretim yüksek lisans programlarından yararlanabileceğini kaydetti.

Baran, protokolün, üyelerin ihtiyacı ve ATO'nun talebi doğrultusunda istenilen konularda eğitim programı oluşturulmasını da kapsadığına dikkati çekti. Baran, "ATO'nun istediği sayıda öğrenci için kontenjan ayrılacak. Üniversite ve reel sektör iş birliğinin ekonomik gelişim için kıymetli olduğuna inanıyorum" dedi.

Baran, Gazi Üniversitesi ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yürütülen "Sektörel Mükemmeliyet Merkezleri Kurulması Yoluyla Mesleki ve Teknik Eğitimin Kalitesinin Artırılması Programı" kapsamında bir projeye imza attıklarını bildirdi.

Baran, Metal ve Metalurji Sektöründe Yenilikçi Teknik ve Mesleki Yeterlilik Geliştirme Merkezi kurabilmek için ortak başvuru yaptıklarını, ön kabulden geçen projenin sonucunu beklediklerini ifade etti.

"ATO İLE İŞ BİRLİĞİ YAPMAK GERÇEKTEN ÇOK ÖNEMLİ"

Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Yıldız da protokol hakkında şöyle dedi: "Oda üyesi işletmeler, çalışanlar ve personele yönelik, tezsiz yüksek lisans, yüksek lisans ve doktora alanlarında eğitim iş birliği yapacağız. Metal alanında Mükemmeliyet Merkezi kurulması konusunda iş birliğimiz de ayrıca önemli."

Yıldız, ATO ile gelecek dönemde Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Bilişim Enstitüsü, Kazaları Araştırma ve Önleme Enstitüsü ve Eğitim Bilimleri Enstitüsü alanlarına yönelik de protokol yapılabileceğini kaydetti.

31-03-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş