Arama sonuçları

AÜ’lü öğrenciler hocasına sahip çıktı

AÜ’lü öğrenciler hocasına sahip çıktı

’lü öğrenciler hocasına sahip çıktı. Anadolu Üniversitesi Hukuk Fakültesi Anayasa Hukuku Anabilim Dalı Başkanı Dr. Bülent Yücel’in anabilim dalı başkanlığına son verilmesi ve verdiği dersin kendisinden alınmasına tepki gösteren öğrenciler, yaşanan hukuksuzluğa karşı dekanlığa dilekçe verdi.

BirGün'den Anıl Ataş'ın haberine göre, öğrencilerin fakülte bahçesinde toplanarak verdikleri dilekçede, şu ifadeler yer aldı: "Anadolu Hukuk, Türkiye çapındaki en iyi hukuk fakültelerinde ilk 10'da yer alan ve 1993'ten beri eğitim veren köklü bir fakültedir. Bu başarıda pay sahibi olan değerli akademisyenlerimizin kamuoyunda bu denli tepkiye sebep olacak şekilde derslerle ilişiğinin kesilmesi fakültemizin itibarını zedelemektedir. Hukuki güvenilirliğin gereği olarak Bülent Yücel’in ilk dönemki gibi derslerine devam etmesini arz ederiz."

Hukuk Fakültesinde geçen yıl şubat ayında değişen dekanlık yönetimi ekim ayında akademisyen alımı ve görevlendirmeleri yapmıştı. Bu sırada Hukuk Felsefesi ve Sosyolojisi Ana Bilim Dalı’nda çalışan Ar. Gör. Dr. Melike Belkıs Aydın ile Ceza ve Ceza Muhakemesi Ana Bilim Dalında çalışan Öğr. Gör. Dr. Barış Işık, bilgileri dışında yürütülen bir soruşturma ile görevden alınmıştı. İki akademisyenin görevden alınmasının ardından, Yücel’in de anabilim dalı başkanlığına ve 12 yıldır girdiği derse son verilmişti. Fakülte öğrencileri yaşananlara tepki göstermişti.

12-02-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş