Arama sonuçları

Avrupalı öğretmenler Balıkesir'de okul öncesi proje çalışmalarına katılıyor

Avrupalı öğretmenler Balıkesir'de okul öncesi proje çalışmalarına katılıyor

Romanya, Portekiz ve Macaristan'dan Erasmus+Programı kapsamında Balıkesir'e gelen öğretmenler, proje ortağı okulun atölyelerinde yürütülen çalışmalara katılarak Türk kültürünü tanıyor.

Altıeylül ilçesindeki Burhan Erdayı İlkokulunun ortağı olduğu "Okul Öncesi Çocuklarının Sosyal Gelişimlerini Destekleme" (Primary Socialization in Kindergarten-Our Priority) projesi kapsamında 16 öğretmen, 5 günlük eğitim programı kapsamında Balıkesir'de misafir ediliyor.

Öğretmen ve öğrencilerin kültür paylaşımı amacıyla hayata geçirilen projenin konuk katılımcıları, Türk kültürünü de tanıma fırsatı buluyor.

Okuldaki atölyelerde robotik kodlama, ebru sanatı ve filografi sanatını deneyimleyen öğretmenler, verilen eğitimler hakkında bilgiler de alıyor.

Burhan Erdayı İlkokulu Müdürü Mahmut Osta, AA muhabirine, proje için daha önce paydaş kurumların ülkelerine giderek teknik ziyaretler gerçekleştirdiklerini söyledi.

Yurt dışında eğitim metotlarını incelediklerini belirten Osta, "Yaptığımız çalışmaları okulumuzdaki öğrencilerimize sunmaya çalışıyoruz" dedi.

Okulun İngilizce öğretmeni Serap Semerci de projenin, okul öncesi öğrenci ve öğretmenlerinin sosyal gelişimlerine yönelik olduğunu söyledi.

"OKULUMUZDA ÇOK ÇEŞİTLİ ATÖLYELER VAR"

Semerci, okulun kapılarını Avrupa'ya açmayı, yeniliklerden haberdar olup uygulamaya koymayı ve dostluk köprüleri kurmayı hedeflediklerini dile getirdi. Romanya'nın Braşov kenti yakınında yer alan Kalnoky Lubmilla adlı okulda görevli öğretmen Farkas İmre ise "Öğrencileri gerçek yaşama hazırlamak için günlük hayattaki becerileri geliştirmek adına çok faydalı bir uygulama oldu" dedi.

11-10-2022


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş