Arama sonuçları

Bakan Ersoy: Genç sanatçılar daha iyi eğitim alacak

Bakan Ersoy: Genç sanatçılar daha iyi eğitim alacak

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, güzel sanatlar öğrencilerinin kültür sanat hayatına katkısına ilişkin, "Güzel sanatlar liselerinin ülkemizin eğitim ve kültür hayatına yeni bir soluk ve yeni bir heyecan kattığını görüyoruz" dedi.

Ersoy, Atatürk Kültür Merkezi'nde, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan Güzel Sanatlar Liseleri Ortak Yönetim Modeli İş Birliği Protokolü programında konuştu. Ersoy, gençlerin daha iyi şartlarda eğitim almalarını sağlayacak altyapıyı oluştururken, eğitimle kültür-sanat arasındaki bağı da güçlendirmek gerektiğini söyledi.

YENİ BİR SOLUK GELİYOR

Ersoy, güzel sanatlar liselerinin Türkiye'nin eğitim ve kültür hayatına yeni bir soluk ve yeni bir heyecan kattığını kaydetti. Ersoy, "Bu liselerde eğitim gören gençlerimizin çok yakın bir zaman diliminde Türkiye'nin kültür ve sanat hayatına büyük katkılar sağlayacağına yürekten inanıyorum" dedi. 

Ersoy, gelişmiş bir toplum olmak için iyi eğitimli olmanın yanı sıra kültür-sanat alanlarında da iddialı olmanın önemine vurgu yaparak, şunları kaydetti:

"Türkiye'nin dört bir köşesindeki gençlerimizin, kültürel ve sanatsal aktivitelerden yararlanması için, müzeleri, kütüphaneleri, sanat merkezlerini, sinema ve sergi salonlarını yaygınlaştırıyoruz. Genç sanatçıların yetişmesine katkı sağlamak, ortaya yeni eserler çıkmasına zemin hazırlamak adına, gençlere dönük çok ciddi desteklerde bulunuyoruz. Fakat biz şunu çok iyi biliyoruz ki, o mekanlara ruh verecek olan gençlerin enerjisidir, heyecanıdır. Bu nedenle yaptığımız tüm çalışmalarda temel hedefimiz geleceğin sanatçılarını yetiştirmektir yani insana, gençlere, sizlere yatırım yapmaktır. Bugün Milli Eğitim Bakanlığı'mız ile birlikte güzel sanatlar liselerimizdeki gençlerin daha nitelikli bir eğitim almalarını sağlamak adına bir araya gelmiş bulunuyoruz. Güzel sanatlar liselerinde okuyan gençlerimizin kendi alanlarında daha donanımlı bireyler olmasını istiyoruz."

EĞİTİMİN KALİTESİ ARTACAK

Ersoy, gençlerin kültür-sanat alanında iyi bir altyapıya sahip olması ve dünya standartlarında eğitim alması adına, Milli Eğitim Bakanlığı'yla bir protokol imzaladıklarını dile getirdi. Ersoy, şöyle dedi: "Bu sayede alanında başarılı öğretmenlerimizin görevlendirilmesi, devlet sanatçılarının öğrencilerimizle bir araya gelmesi, üniversite öğretim üyelerinden destek alınması ve teknik ihtiyaçların giderilmesi gibi, eğitimin kalitesini arttıracak bazı yenilikleri de kapsayacak bir adım atmış oluyoruz."

Mehmet Nuri Ersoy, güzel sanatlar liselerinin Türkiye'de geleceğin sanatçılarının yetişmesine temel teşkil eden en önemli merkezlerden biri olacağına dikkati çekerek, Türkiye'nin gelecekteki yönetmen, ressam, oyuncu ve bestekarlarının bu okullarda yetişeceğini aktardı.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in iş birliği protokolünü imzaladığı törende ayrıca Beşiktaş İstanbul Üniversitesi Itri Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri mini konser verdi.

Bakanlar, programın sonunda katılımcılarla hatıra fotoğrafı çektirdi.

13-05-2022


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş